Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Start-up haalt 8 miljoen op t.b.v technologie voor behandeling MSD’s

De Britse digitalezorg start-up Hinge Health heeft bij een recente investeringsronde 8 miljoen dollar opgehaald waarmee technologie om letsel aan bewegingsapparaten, waaronder nek en schouder, te behandelen, verder kan worden ontwikkeld. De investeringsronde werd geleid door de Londense venture capital-firma Atomico.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Hinge Health is amper twee jaar oud en ontwikkelt hardware en software voor de behandeling van zogeheten musculoskeletal disorders (MSD’s), wat neerkomt op chronisch letsel aan het bewegingsapparaat zoals pijn en stijfheid. Het nieuwe kapitaal zal worden aangewend om het productaanbod uit te breiden, met name voor de onderrug en de knie, terwijl ook zal worden gekeken naar nieuwe behandelprogramma’s voor de heup, schouder en nek.

MSD’s behoren tot één van de grootste kostenposten voor werknemers en Hinge Health belooft deze kosten met hun oplossingen te kunnen halveren. Die oplossing bestaat uit evidence-based digital care pathways, een combinatie van wearables, software, oefeningen en gedragstherapie, Dat het probleem met MSD’s omvangrijk is, bewijzen de cijfers. In het Verenigd Koninkrijk gaan hierdoor jaarlijks zo’n 8,8 miljoen werkdagen verloren en in de Verenigde Staten rapporteert de helft van de werknemers ieder jaar een letsel met betrekking tot de bewegingsapparaten.

Volgens mede-oprichter van Hinge Health Steve Perez bestaan er weliswaar richtlijnen voor de behandeling van chronische letsels, maar deze worden  in praktijk door zowel arts als patiënt als belastend ervaren. Perez noemt pijn in de onderrug en arthritis aan de knie als voorbeelden waar niet-chirurgische richtlijnen nauwelijks worden opgevolgd waardoor de kans op herstel kleiner is.

De investering van 8 miljoen dollar volgt op een eerder kapitaalinjectie van 1,3 miljoen dollar in juni vorig jaar. Hinge Health heeft naast een kantoor in Londen ook een faciliteit in San Francisco om de Amerikaanse markt te kunnen bedienen.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen