Startup Evidation Health haalt 10 miljoen dollar op

28 april 2017
Nieuws
Evidation Health werkt samen met een groot aantal partijen uit de zorgketen en maakt voor zijn oplossing gebruik van grote hoeveelheden patiëntdata die wordt onttrokken aan een breed spectrum van devices en apps. Op die manier wordt via diverse invalshoeken de meest efficiënt mogelijke benadering geformuleerd. Kortom, Evidation Health levert software aan bedrijven en  organisaties die helpen bij het analyseren van grote hoeveelheden data.

In januari 2015 haalde Evidation Health 6 miljoen dollar op, afkomstig van GE Ventures, Asset Management Ventures and Rock Health. Die laatste twee waren ook backers van The Activity Exchange, het predictive analytics-platform dat in die maand opging in Evidation Health.

In de zomer van vorig jaar wist Evidation Health zich van 11,6 miljoen dollar aan vers kapitaal te verzekeren. Het geld was afkomstig van B Capital, een investeringsfonds waarvan voormalig Facebook-oprichter Eduardo Saverin mede-oprichter is. Enkele maanden later, in oktober, haalde Evidation Health nog eens 3,4 miljoen dollar op. Deze ronde werd geleid door B Capital en verder participeerden GE Ventures, AMV, Fresco Capital en Pappas Ventures.

Met de laatste investeringsronde komt de waarde van Evidation Health op ruim 30 miljoen dollar. Met de recente kapitaalinjectie wil het bedrijf zich toeleggen op de verdere ontwikkeling van large-scale behavioral analytics en digitale biomarkers.