Startupbootcamp brengt digital health accelerator naar Europa

5 april 2016
startupbootcamp
Innovatie
Nieuws
Geselecteerde bedrijven kunnen een budget tegemoet zien van 15.000 euro en zes maanden gratis werken in de Rainmaking Loft in Berlijn. De Rainmaking Loft is een internationale start-up hub gerund door ondernemers en angel investors. Tegelijkertijd zullen de start-ups worden begeleid door mentoren afkomstig uit de healthcare-industrie.

Health moet meer connected worden

De Europese Digital Health Accelerator van Startupbootcamp is naar eigen zeggen op zoek naar innovatieve bedrijven met een focus op menselijk gedrag, diagnostiek, Big Data en analytics. Het is vooral de bedoeling dat de ontwikkeling van connected health-systemen een impuls krijgt. Volgens de organisatoren zijn er de voorbij jaren teveel geïsoleerde producten en diensten op de markt gebracht.

Startupbootcamp Digital Health Berlin wordt financieel ondersteund door arvato CRM Healthcare, Sanofi, Munich Health en apoBank. Het programma wordt geleid door Juliane Zielonka, ondernemer op het gebied van digital health. Volgens haar is het nu de tijd op slimme technologieën te verenigen met bestaande medische kennis.