Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
31 januari 2017
Artikel delen

SURFsara, Huawei gaan samen innoveren met e-health

Onder de vlag van het SURF Open Innovation Lab gaan SURFsara en de Chinese telecomaanbieder Huawei samenwerken aan innovaties in slimme gezondheidszorg (smart- of ehealth) en energie. Dat laten beide partijen weten. Er is een intentieovereenkomst getekend.

SURFsara-directeur Anwar Osseyran ziet grote kansen voor leden van SURF voor de verbetering van onderwijs en onderzoek. “Deze samenwerking met een wereldleider in ICT geeft ons de kans om de beste technologie in te zetten in ons open innovatielab,” aldus Osseyran. SURFsara is de HPC-infrastructuurdochter van SURFnet, de organisatie die onderzoeks- en onderwijsinstellingen voorziet van ICT-technologie.

Experimentele omgeving

 In de samenwerking worden de expertise van Huawei in ICT en de kennis van SURFsara op het gebied van duurzame supercomputing gecombineerd. Het uiteindelijke doel van de samenwerking is het creëren van een experimentele omgeving voor innovaties op het gebied van deep learning, Internet of Things, Big Data en High Performance Computing (HPC). De eerste pilots zullen gaan plaatsvinden in de domeinen van de slimme gezondheidszorg en energie en ondergebracht worden in het SURF Open Innovation Lab.

Wonder Wang CEO van Huawei Nederland, stelt blij te zijn dat er gebruik gemaakt kan worden van de expertise van SURFsara. “Hun kennis op het gebied van HPC en data-infrastructuur is ongeëvenaard. Door onze kennis en innovatiekracht te bundelen hebben we de mogelijkheid nieuwe oplossingen te creëren waarbij het potentieel van de supercomputer en big data benut worden.”

Huawei heeft de afgelopen tien jaar ruim tien procent van de wereldwijde omzet geïnvesteerd in R&D, vertelt Wang. “Innovatie is essentieel voor ons en dus zijn we hele blij met deze samenwerking, omdat het onze leidende positie op het gebied van ICT ontwikkeling kan helpen behouden.”

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen