Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Tele-ICU vraagt om andere competenties verpleegkundigen

Tele-ICU is volgens het onderzoek ‘Assessing the Impact of Telemedicine on Nursing Care in Intensive Care Units ‘ de ‘next big thing’ als het gaat om verpleegkundige zorg.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Het onderzoek werd onlangs gepubliceerd in de American Journal of Critical Care. Ruth Kleinpell, hoofdauteur van het onderzoek, zien echter ook dat er nog de nodige belemmeringen bestaan. Zij deden onderzoek onder verpleegsers die werken op een intensive care telemedicine faciliteit.

Verbeterde zorg

Van de 1.213 respondents gaf 63% aan dat taken sneller gaan door telemedicine. Iets meer respondenten, namelijk 65,9% vindt dat het team beter presteert en 63,6% geeft aan dat taken en communicatie zijn verbeterd. Zo’n 60% vindt telemedicine essentieel voor evaluaties.

Nieuwe competenties

De belemmeringen zitten echter niet in de techniek, maar in competenties van de verpleegkundigen. Hoewel ook audio en video soms kunnen haperen. Volgens de respondenten zijn de belangrijkste vaardigheden om deze zorg te verlenen kritisch denkvermogen, ervaring, communicatie, wederzijds respect, en goed management bij noodgevallen.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen