Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Teleorthodontie: bezoeken aan de orthodontist binnenkort verleden tijd?

De Amerikaanse start-up Candid heeft een methode ontwikkeld waardoor bezoeken aan de orthodontist tot het verleden moeten gaan behoren. Het bedrijf belooft zelfs een kostenbesparing van 65 procent ten opzichte van de regulie behandelingen door de inzet van teleorthodontie.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Klanten van Candid krijgen per post een pakket opgestuurd met daarin een kit die is voorzien van bitjes waarmee zij zelf tandafdrukken kunnen maken. Tevens kunnen op afstand evaluaties met erkende orthodontisten worden gedaan. Ondertussen wordt op basis van de tandafdrukken een behandelplan opgesteld. In dat behandelplan zit ook een 3D rendering van het gebit met een voortuitblik van enkele maanden om te laten zien hoe het gebit zich zal ontwikkelen bij het gebruik van de meegezonden aligners. Na de behandeling ontvangt de klant nog een set beugels om de behaalde resultaten te kunnen onderhouden.

Een behandeling kost vooraf 1.900 dollar of kan worden afgerekend in 24 maandelijkse termijnen van tenminste 88 dollar. Candid biedt naast het modelleren van tanden ook een dienst om tanden te laten witten. Indien blijkt dat een klant niet in aanmerking komt voor teleorthodontie dan krijgt deze het volledige bedrag van de modeling kit terug.

Candid is niet het enige bedrijf dat de tandzorg via het gebruik van remote technology wil transformeren. De technologiewebsite TechCrunch berichtte deze week al over Kapanu, een Zwitserse start-up die via augmented reality (AR) real-time een gebitscan kan maken waarna een ‘mirror’ ontstaat die een weergave biedt van het gebit na reconstructie.

Kapanu is een spin-off van de technische universiteit ETH Zürich, dat voor zijn AR-oplossing samenwerkte met Disney Research. De oplossing werd eind vorig jaar al getoond tijdens de  International Dental Show in Keulen waar het werd opgemerkt door grotere spelers in de markt. Kapanu werd in juni van dit jaar in stilte overgenomen door Ivoclar Vivadent, leverancier van innovatieve materiaalsystemen voor hoogwaardige tandheelkundige toepassingen. Kapanu bleef na de overname als zelfstandig bedrijf functioneren.

ICT&health congres 2023
Op 30 januari 2023 trapt ICT&health het nieuwe zorgjaar af met het jaarlijks groot en invloedrijk zorgcongres over de zorgtransformatie.
Ook aanwezig zijn? Reserveer dan snel uw entreeticket

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen