Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Thuisarts.nl biedt info over vermoeidheid bij kanker

Thuisarts.nl is uitgebreid met informatie en adviezen voor patiënten en naasten over vermoeidheid bij kanker in de palliatieve fase. De informatie is gemaakt in samenwerking met IKNL, integraal kankercentrum Nederland, en is gericht op het verminderen van en omgaan met deze specifieke vermoeidheid.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Patiënten met vermoeidheid bij kanker in de palliatieve fase vinden op Thuisarts.nl uitleg over de achtergrond van dit soort vermoeidheid, die vaak van grote invloed is op het dagelijks functioneren, gezin, werk en sociale contacten.

De informatie op Thuisarts.nl kan een basis vormen voor een gesprek met naasten of de (huis)arts. Zo kunnen zij samen zoeken naar mogelijke oorzaken, factoren die aan de vermoeidheid bijdragen, eventuele behandeling en manieren om met de vermoeidheid om te gaan. Er worden praktische adviezen gegeven over slaap, ontspanning, bewegen, voeding en ook adviezen op psychosociaal en spiritueel gebied.

Richtlijn IKNL

De informatie is gebaseerd op de in 2019 herziene richtlijn Vermoeidheid bij kanker in de palliatieve fase van IKNL. Deze richtlijn behoort tot de meest gelezen richtlijnen op pallialine, aangezien vrijwel alle patiënten met kanker in de palliatieve fase van hun ziekte in meer of mindere mate te maken hebben met vermoeidheid.

Recente uitbreidingen

Vorige maand werd Thuisarts.nl uitgebreid met informatie toegevoegd over medisch-specialistische aandoeningen die in het ziekenhuis worden behandeld. Hiertoe startten het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG), de Federatie Medisch Specialisten (FMS) en Patiëntenfederatie Nederland (PFN) een structurele samenwerking.

Ook voegde Thuisarts.nl in oktober een nieuwe serie korte video’s gemaakt over verschillende infectieziekten toe. In een nieuwe serie video’s vertellen patiënten over hun ervaringen met een infectieziekte en geven deskundigen uitleg en advies. In de video’s wordt onder andere uitgelegd hoe een infectieziekte kan worden voorkomen.

Een maand eerder werd een update doorgevoerd op Thuisarts.nl en werden er enkele aanpassingen gedaan op de website. Zo verbeterde de website de zoekfunctie verbeterd en worden spelfouten nu beter herkend. Daarnaast worden zoek- en trefwoorden sindsdien beter meegenomen in de zoekindex. Thuisarts.nl voegde enkele nieuwe onderwerpen toe, te weten ‘lachgas’, ‘slikproblemen’ en ‘zwanger, misselijk en overgeven’.

Nominatie ‘Website van het Jaar 2019’

In september bleek Thuisarts.nl tevens opnieuw een van de 12 genomineerden voor de verkiezing ‘Website van het Jaar 2019’, in de categorie gezondheid. Zowel in 2016 als in 2018 werd Thuisarts.nl al uitgeroepen tot populairste website.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen