Search
Close this search box.
Search

TNO biedt werkgevers handreiking voor inclusieve technologie

TNO komt met een handreiking om werkgevers mee te nemen in de mogelijkheden die technologie kan bieden om ook mensen met een psychosociale belemmering passend en zinvol werk te bieden. Zo wil het instituut inzetten op een meer inclusieve arbeidsmarkt. In de handreiking komen werkgevers en werknemers komen aan het woord en wordt beschreven welk type technologie ondersteuning kan bieden bij welk type belemmering en hoe dit in de praktijk aangepakt kan worden. Technologieën zoals Virtual en Augmented Reality (VR/AR) kunnen hierbij ondersteunen.

De handreiking is bedoeld voor alle werkgevers die de talenten van medewerkers met een psychosociale beperking willen benutten, stelt TNO. Het geeft werkgevers een praktische mogelijkheid met gebruik van de juiste technologische ondersteuning een bijdrage te leveren aan een belangrijke maatschappelijke opgave: een meer duurzame en inclusieve arbeidsmarkt waarin iedereen kan meedoen, zinvol en passend werk kan doen en alle talenten benut worden.

Handreiking biedt overzicht

In de handreiking wordt een overzicht gepresenteerd van enkele belangrijke technologieën die daarop inspelen. Naast VR en AR zijn dit sociale robots, monitoring & feedback-systemen, maar ook de inzet van online platforms. In bijvoorbeeld de zorgsector wordt van al deze technologieën al uitgebreid gebruik gemaakt.

Ondernemers die al succesvol gebruik maken van bepaalde technologieën komen aan het woord en in vier verschillende cases komen medewerkers met psychosociale belemmeringen aan bod. TNO heeft ook een Checklist voor innovatie, impact en implementatie van inclusieve technologie ontwikkeld die werkgevers direct kunnen gebruiken.

Duurzame inzetbaarheid

Om de duurzame inzetbaarheid en de arbeidsparticipatie van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt te verbeteren, zijn kennis en innovatie van doorslaggevend belang. Gemeenten, professionals, bedrijven, werkzoekenden én TNO dragen allemaal hun eigen steentje aan een inclusieve arbeidsmarkt. Verschillende grote en kleine organisaties ondernemen steeds meer actie omdat ze echt geloven in inclusief ondernemerschap en de voordelen hiervan.

De handreiking is mede tot stand gekomen met hulp van een aantal sociale ondernemers en hun werknemers en experts op het gebied van arbeid en gezondheid, technologie, psychische klachten en duurzame inzetbaarheid en arbeidsmarkt. TNO voert het project uit en het is gefinancierd door Instituut Gak.

Martijn Kregting

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
GIDH
Global Initiative on Digital Health (GIDH) officieel van start
Oncologienetwerk
Nieuw oncologienetwerk Noord- en Oost-Nederland
Verbeterprogramma ouderenzorg
Samenwerking centraal in verbeterprogramma Samen Beter
eiwitten
Menselijke eiwitten herkennen met nieuwe techniek
Digitale proeftuin
Digitale proeftuin maakt wegwijs in nieuw UZI-stelsel
challenge
Digivaardig in de zorg komt weer met Digifit challenge
Veertien IZA-partners hebben Digizo.nu opgericht om te helpen bij het opschalen van bewezen zorginnovaties.
Digizo.nu helpt bewezen innovaties opschalen
Robotchirurgie
Robotchirurgie in de ruimte
authenticatie
Stapsgewijs leren in pilot ZORG-ID Smart
revalidatiezorg epd
Nieuw EPD voor de revalidatiezorg
Volg jij ons al?