Search
Close this search box.
Search

Topbestuurder Tom Kliphuis wordt directeur van online huisartsenpraktijk Arene

Topman Tom Kliphuis was onder meer CEO bij Nationale Nederlanden en VGZ en Athora. Per 1 september wordt hij ad interim directeur bij Arene, een snelgroeiende digitale huisartsenpraktijk. Tom Kliphuis heeft op al deze terreinen ruime ervaring en is dankzij zijn partner, die praktijkhoudend huisarts is, goed ingevoerd in de problematiek in de huisartsenzorg. Kliphuis ziet dit als een unieke kans om de eerstelijnszorg te versterken en is zeer gemotiveerd Arene tot een succes te maken.

Huisarts Jasper Schellingerhout is huisarts, digitale zorgversneller en één van de initiatiefnemers van de online huisartsenpraktijk Arene. Hij vertelt graag waarom Arene topbestuurder Tom Kliphuis, die onder meer CEO van Nationale Nederlanden, VGZ en Athora was, heeft aangetrokken. “We groeien razendsnel en werken met huisartsen en andere zorgprofessionals die ook in fysieke praktijken werken. Het organiseren van de online huisartsenpraktijk blijkt, zoals verwacht, in de praktijk ook nog behoorlijk complex te zijn.”

Tom kliphuis helpt bij uitbouwen Arene

“Zeker nu we het afgelopen jaar zo snel zijn gegroeid zijn, hebben we gemerkt dat op een vernieuwende manier huisartsenzorg verlenen heel wat uitdagingen kent. Niet alleen op technisch en organisatorisch vlak, maar tevens op het gebied van regelgeving en financiering. We zijn dan ook verheugd dat Tom Kliphuis ons bij de uitbouw van onze dienstverlening gaat ondersteunen en verwachten dat hij van grote meerwaarde is voor onze organisatie.”

Jasper Schellingerhout legt uit dat de online huisartsenpraktijk Arene absoluut geen concurrent van bestaande huisartsen is. “We willen juist door het aanbieden van digitale huisartsenzorg helpen om het huisartsentekort in Nederland te lijf te gaan. Mensen die geen eigen huisarts hebben, kunnen bij ons terecht. Als een probleem met een digitaal consult niet op te lossen is, zorgen we ervoor dat de patiënt face to face contact krijgt met een huisarts; expliciet als hij of zij zelf geen vaste huisarts heeft.”

Van kickstart naar doorgroei

De start voor deze online huisartsenpost kondigde Schellingerhout al aan tijdens de ICT&health Openingsmanifestatie in juni 2021. Het bleek een kickstart te zijn, want al snel maakten veel patiënten gebruik van hun digitale dienstverlening en bleek Arene in een enorme behoefte te voorzien. Het concept is volgens Jasper Schellingerhout ontstaan uit de missie van de vier oprichters, om waar mogelijk voor iedereen huisartsenzorg te realiseren.

 “Ons initiatief groeide door deelname van meerdere huisartsen, verpleegkundigen en praktijkondersteuners verrassend snel, want er zijn gewoon ontzettend veel mensen zonder huisarts in Nederland. Inmiddels zijn we gegroeid naar 4.200 reguliere patiënten én bieden we huisartsenzorg aan 12.000 Oekraïners.

Het aantal patiënten dat ons weet te vinden blijft snel groeien en door die toenemende schaalgrootte is Tom Kliphuis precies de juiste persoon om ons te helpen. Het mooie van onze nieuwe directeur is dat hijzelf een partner heeft die praktijkhoudend huisarts is en onze passie om zoveel mogelijk mensen te helpen met digitale of fysieke huisartsenzorg voor honderd procent deelt!”

Peter icthealth

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
GIDH
Global Initiative on Digital Health (GIDH) officieel van start
Oncologienetwerk
Nieuw oncologienetwerk Noord- en Oost-Nederland
Verbeterprogramma ouderenzorg
Samenwerking centraal in verbeterprogramma Samen Beter
eiwitten
Menselijke eiwitten herkennen met nieuwe techniek
Digitale proeftuin
Digitale proeftuin maakt wegwijs in nieuw UZI-stelsel
challenge
Digivaardig in de zorg komt weer met Digifit challenge
Veertien IZA-partners hebben Digizo.nu opgericht om te helpen bij het opschalen van bewezen zorginnovaties.
Digizo.nu helpt bewezen innovaties opschalen
Robotchirurgie
Robotchirurgie in de ruimte
authenticatie
Stapsgewijs leren in pilot ZORG-ID Smart
revalidatiezorg epd
Nieuw EPD voor de revalidatiezorg
Volg jij ons al?