Search
Close this search box.
Search

Toshiba wil healthcare unit overdragen aan Canon

Toshiba heeft de exclusieve onderhandelingsrechten met betrekking tot de overname van dienst healthcare-divisie toegekend aan Canon. Volgens Bloomberg zou het bod van Canon die van andere gegadigden ruimschoots overtreffen.

Naar verluidt zou er meer dan 700 miljard yen, omgerekend ongeveer 6,2 miljard dollar, moeten worden neergeteld om het bod van Canon te overtreffen.

Reuters schreef eerder al dat naast Canon de private equity-partijen Permira en KKR interesse zouden hebben. Permira werkt samen met Konica Minolta terwijl KKR een bod zou willen uitbrengen met het Japanse conglomeraat Mitsui.

Toshiba bevindt zich momenteel in een herstructureringsfase als gevolg van een boekhoudschandaal dat vorig jaar aan het licht kwam. Als gevolg hiervan vertrok CEO Hisao Tanaka, gingen er duizenden banen verloren en liepen de verliezen op. Volgens Bloomberg zette de healthcare-divisie van het bedrijf in de 12 maanden tot maart 2015 een kleine 410 miljard yen om bij een operationeel resultaat van 23,9 miljard yen.

Twee jaar geleden maakte Toshiba nog bekend flink te gaan investeren in zijn medische tak om de omzet in 2018 te tillen naar een biljoen yen. Daarbij sprak Tanake destijds ook over mogelijke overnames, al werden daar geen namen bij genoemd.

Concurreren met Philips

Canon probeert op zijn beurt nieuwe gebieden te verkennen om zijn productportfolio, bestaande uit onder meer printers, faxen, maar ook medische apparatuur, te verbreden. Met de overname van de healthcare-divisie van Toshiba zou Canon bijvoorbeeld in het bezit komen van apparatuur zoals CT-scanners en MRI-machines. Mocht de overname doorgang vinden, dan zal Canon gaan concurreren met onder meer General Electric, Philips en Siemens.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
thuisarts.nl
Samenwerking voor verdere uitbreiding Thuisarts.nl
digipunt
DigiPunt Zuyderland ondersteunt digivaardigheid
AI-model huidkanker
Risico op huidkanker voorspellen met AI-model
Volg jij ons al?