Search
Close this search box.
Search

TU Delft en TUe steunen het ResilientSociety COVID-19 platform

De snelheid waarmee (eco)systemen moeten reageren is door de coronacrisis fors toegenomen. Er wordt gezamenlijk gezocht naar manieren voor het aanpakken en oplossen van urgente knelpunten. Daarvoor gaan onderzoekers, zorgprofessionals, de maakindustrie en overheden steeds meer met elkaar samenwerken. Ze zoeken elkaar actief op en door de anderhalvemeter samenleving gebeurt dat veel vaker online.

Om die online samenwerking en behoefte te faciliteren is het ResilientSociety COVID-19 platform in het leven geroepen. Een initiatief van Nederlandse universiteiten, nationale en regionale overheden, bedrijven en een groot aantal publieke en private partners. Ook de TU Delft en de TUe zijn officiele partners van het platform.

Het ResilientSociety platform heeft als doel de gezamenlijke inspanningen in de strijd tegen COVID-19 zo effectief mogelijk en zonder duplicatie een zo groot mogelijke impact te laten hebben. Daarvoor zijn via het platform onder andere samenwerkingssoftware en ervaren moderators beschikbaar.

Deelname aan COVID-19 platform

Via het platform kunnen deelnemers aan de COVID-19 crisisrespons hun expertise aanbieden of een uitdaging aandragen voor mogelijke oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan uitdagingen voor nieuwe medische apparatuur zoals beademingsapparaten. Of het ‘Project Mask’ waarbinnen de sterilisatie van (gebruikte) mondkapjes onderzocht wordt. Maar ook projecten en uitdagingen op het gebied van mobiliteit & logistiek, voedselvoorziening en digitale veiligheid.

De inzendingen worden door een team van experts beoordeeld. Zij geven de benodigde feedback voor eventuele vervolgstappen. Behalve het zelf indienen van projecten en uitdagingen kunnen bedrijven en organisaties bij de Resilient Society als partner middelen zoals kennis en productiefaciliteiten aanbieden en deelnemen aan co-creatie sessies.

Nieuwe, relevante en kwalitatief hoogwaardige producten en diensten worden via het platform gepresenteerd zowel voor Nederlandse als internationale partners, open-source of als business case.

Samenwerking loont

De coronacrisis houdt de wereld inmiddels al enkele maanden in haar greep. Dat samenwerken leidt tot snellere en effectievere oplossingen voor de uitdagingen die deze pandemie met zich meebrengt is in deze periode al meerdere keren aangetoond.

De VentilatorPAL, een open source beademingsapparaat, is daar een voorbeeld van. Binnen enkele weken door Universiteit Twente, Radboudumc en FreeBreathing ontwikkeld, geproduceerd en gereed voor klinische tests.

Ron Smeets

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
AI onderwijsinstructie chirurgie training
Onderwijsinstructie via AI tijdens operatie
medicatie
Onderzoek naar medicijndispensers in intramurale setting
AI
Nieuwe CT 5300 van kop tot teen uitgerust met AI
arbeidsgerelateerde zorg
Programma ‘Innovatieve Arbozorg’ voor betere arbeidsgerelateerde zorg
zorgontwikkelingen nieuws
Groene zorg, praten over zorgontwikkelingen en bestuurswisselingen
digitalisering
NVZ wil meer focus op preventie en digitalisering
dementie
Project Leefcirkels XL opent deuren voor cliënten in zorgcentra
gegevensuitwisseling
VWS start met nieuwe fase voor PGO's
verpleeghuizen
KIK-V systematiek wordt uitgerold bij alle verpleeghuizen
neurostimulator
Langer pijnvrij met de nieuwste neurostimulator
Volg jij ons al?