Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Universiteit van Utah Health kiest voor Philips Illumeo met adaptive intelligence

Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de Radiological Society of North America Annual Meeting (RSNA) kondigde Philips gisteren aan dat radiologen van de University of Utah Health gebruik maken van Philips Illumeo.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Met Illumeo kunnen de radiologen de expertise en efficiëntie van artsen vergroten door gebruik te maken van adaptive intelligence voor interactie met imaging data.  De eerste resultaten omvatten productiviteitsvoordelen op het gebied van doorlooptijd, directe metingen op dezelfde dag en contextgedreven toolkeuze.

Adaptieve intelligentie

Op Artificial Intelligence (AI) gebaseerde oplossingen hebben het potentieel om de efficiëntie van de zorgverlening te verhogen en de patiëntenzorg te verbeteren. Met behulp van oplossingen die AI en andere technologieën combineren met kennis van de klinische en operationele context waarin ze worden gebruikt, biedt Philips een mensgerichte aanpak die adaptieve intelligentie wordt genoemd. Dit vergroot de mogelijkheden van zorgverleners om mensen, data en technologie naadloos met elkaar te verbinden om zo radiologen te ondersteunen.

Geïntegreerd overzicht

De University of Utah Health biedt zorg aan inwoners van Utah en vijf omringende staten, met een verwijzingsgebied dat meer dan 10 procent van de continentale V.S. omvat. Door deze grote dekking en een toename van de beeldvormingsgegevens wordt de radiologieafdeling geconfronteerd met een toenemende hoeveelheid beeldvormingsonderzoek en gegevens die moeten worden verwerkt – ongeveer vijfhonderdduizend per jaar.

Illumeo combineert contextuele ques en Anatomy Awareness functionaliteit met geavanceerde data- en beeldverwerking om de routineactiviteiten van de radioloog te verbeteren. De technologie ondersteunt interacties met beeldvormingsgegevensvergelijkingen. Het biedt een geïntegreerd overzicht van klinisch relevante, case-gerelateerde informatie uit verschillende bronnen.

Eind vorig jaar stapte Philips in een samenwerking met Nuance Communications, aanbieder van intelligente spraak- en taal-oplossingen. Nuance zou met zijn rapportage-platform aan de basis liggen van 70 procent van de radiologie-rapporten in de VS.

 

Openingsmanifestatie van de e-healthweek 2019
Meer weten over hoe, waarmee en met wie de zorg haar toekomst implementeert? Bezoek dan op 21 januari 2019 de jaarlijkse ICT&health Openingsmanifestatie van de e-healthweek. Entreekaarten zijn gratis, dus wacht niet en meld u snel aan want op is op!

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen