UT, Nedap intensiveren samenwerking

De samenwerking tussen technologiebedrijf Nedap uit Groenlo en de Universiteit Twente (UT) wordt de komende periode geïntensiveerd met de doorgroei van Nedap University. Technische academici van Nedap worden daarbij door de UT verder opgeleid tot softwaredeveloper.

Nedap en de UT spelen in op de markt waarin het aantal bètastudenten weliswaar groeit, maar het aanbod van technisch talent dat de universiteiten verlaat onvoldoende blijft voor het bedrijfsleven.

Nedap begon eerder een pilot om zelf, in samenwerking met de Universiteit Twente, bètatalent op te leiden. De deelnemers treden meteen in dienst van Nedap. Vanaf dag één ontvangen zij een salaris en krijgen een op maat gemaakt opleidingsprogramma aangeboden. In anderhalf jaar leiden experts uit de academische wereld en professionals van Nedap dit talent op tot softwaredeveloper.

Studenten direct aan de slag

Nedap University is een studieprogramma dat bestaat uit zes modules van elk drie maanden. Voormalig bèta-studenten werken anderhalf jaar lang drie dagen per week als softwareontwikkelaar in een ontwikkelteam bij een Nedap marktgroep. De twee overige dagen volgen ze colleges bij de opleiding Computer Science van de Universiteit Twente. Daarbij verdiepen de deelnemers zich in de theorie achter softwareontwikkeling.

De nieuw opgedane kennis brengen ze direct in de praktijk bij Nedap. De studenten ontwikkelen zich als volwaardig software developer, waarna ze direct aan de slag kunnen bij Nedap. Afgelopen jaar zijn er 12 nieuwe University-studenten begonnen.

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
World Conference
ICT&health World conference komt naar Limburg
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Digitale inclusie; NEN 7510 in Deventer; Bestuurswisselingen, en meer
Heupairbag
Succesvolle heupairbag straks ook thuis beschikbaar
Erasmus MC en Maasstad Ziekenhuis leiden een wereldprimeur met flow-gecontroleerde beademing voor ARDS-patiënten op de IC. Deze innovatie belooft minder longbelasting en potentieel minder schade.
IC-beademingspilot mikt op minder longschade  
Geneesmiddelen
Online dashboard voor doorlooptijden geneesmiddelen
Samenwerking Thuismonitoring
Thuismonitoring geeft impuls aan samenwerking en ontzorgt
ouderenzorg
Whitepaper over AI in ouderenzorg gepubliceerd
psycholoog
2,5 miljoen voor praktijkonderzoek naar hybride ggz-zorg
patiënt
Telezorg-strategie vermindert aantal no shows drastisch
3D-Model Schouder
Schouderprothese in 3D-model aangemeten
Volg jij ons al?