Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

UT, Nedap intensiveren samenwerking

De samenwerking tussen technologiebedrijf Nedap uit Groenlo en de Universiteit Twente (UT) wordt de komende periode geïntensiveerd met de doorgroei van Nedap University. Technische academici van Nedap worden daarbij door de UT verder opgeleid tot softwaredeveloper.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Nedap en de UT spelen in op de markt waarin het aantal bètastudenten weliswaar groeit, maar het aanbod van technisch talent dat de universiteiten verlaat onvoldoende blijft voor het bedrijfsleven.

Nedap begon eerder een pilot om zelf, in samenwerking met de Universiteit Twente, bètatalent op te leiden. De deelnemers treden meteen in dienst van Nedap. Vanaf dag één ontvangen zij een salaris en krijgen een op maat gemaakt opleidingsprogramma aangeboden. In anderhalf jaar leiden experts uit de academische wereld en professionals van Nedap dit talent op tot softwaredeveloper.

Studenten direct aan de slag

Nedap University is een studieprogramma dat bestaat uit zes modules van elk drie maanden. Voormalig bèta-studenten werken anderhalf jaar lang drie dagen per week als softwareontwikkelaar in een ontwikkelteam bij een Nedap marktgroep. De twee overige dagen volgen ze colleges bij de opleiding Computer Science van de Universiteit Twente. Daarbij verdiepen de deelnemers zich in de theorie achter softwareontwikkeling.

De nieuw opgedane kennis brengen ze direct in de praktijk bij Nedap. De studenten ontwikkelen zich als volwaardig software developer, waarna ze direct aan de slag kunnen bij Nedap. Afgelopen jaar zijn er 12 nieuwe University-studenten begonnen.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen