Search
Close this search box.
Search

Verpleegkundigen slaan brug tussen visie en praktijk in e-health

E-health en digitalisering in de gezondheidszorg gaat niet alleen om technologie. Het is ook belangrijk om de brug te slaan tussen experiment en toepassing, tussen systemen en mensen en tussen visie en praktijk. Dat is waar Shawna Butler zich al jaren mee bezig houdt. Als ‘EntrepreNURSE in residence’ bij het REshape Innovation Center in het Radboudumc. En als lid van het Exponential Medicine-team aan de Singularity University.

Als spreker tijdens de ICT&health World Conference op 22 juni in Den Haag legt Butler opnieuw de link tussen digitalisering en haar eigen vakgebied als verpleegkundige. De Texaanse combineert tijdens haar bijdrage op het congres haar klinische verpleegervaring in de nood-, hart- en kritieke zorg in zowel grote universitaire als kleine gemeenschapsziekenhuizen, met grote én kleine digitaliseringsvragen.

Kansen in exponential medicine

Shawna kijkt naar de kansen die nieuwe technologie aan het fenomeen ‘expontential medicine’ biedt: robotica, AI, VR, machine learning, supercomputing, genetische sequencing, blockchain, 3D-printen, drones, crowd + cloud-oplossingen en andere technologische ontwikkelingen. daarbij gaat het niet alleen om de ontwikkelaarsgemeenschap en koplopers die er mee experimenteren, maar ook het versnellen van de adoptie en het vergroten van de impact door opschaling.

Als EntrepreNURSE in residence bij het REshape Innovation Center in het Radboudumc brengt Shawna de klinische, praktische en menselijke gevoeligheid van een verpleegkundige samen met het harde bedrijfsleven. Als lid van het team van de Singularity University luistert, leert, vindt en activeert ze de ‘mavericks’ onder bedrijven en projecten met een serieuze kans om betere gezondheidsresultaten te behalen en de maatschappij sterker te maken.

Over Shawna Butler

Shawna Butler werkt samen met startups, grootzakelijke ondernemingen en internationaal erkende ‘thought leaders’. Haar projecten omvatten alles van  de implementatie van een bedrijfsbrede digitale radiologieoplossing, tot het schrijven van het curriculum voor sociaal ondernemerschap voor internationaal overheidsbeleid.

Ze is adviseur van een verscheidenheid aan lokale, nationale en wereldwijde initiatieven, waaronder Food + City, End Well, Dutch Health Innovation School, SXSW Accelerator, MassChallenge Texas, Impact Paediatric Health, Nursing Innovation & Entrepreneurship aan Northeastern University, en Austin Chamber Music Center.

Wilt u meer weten over waarom en hoe verpleegkundigen, als geen ander beroep, uniek zijn om de hiaten in de zorg te ontdekken, digitale transformatie te versnellen en gezondheidsresultaten en ervaring te verbeteren? Kom dan op 22 juni dan naar de ICT&health World Conference. Honderden zorgprofessionals delen hier hun ervaringen en krijgen via de kennissessies inzichten, antwoorden, handvatten en de beste voorbeelden. Wilt u ook aanwezig zijn? Reserveer nu het nog kan dan hier uw (voor de zorg gratis) entreekaart. (op is echt op).

Tom Xhofleer

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Regionale participatiehubs
Subsidie voor coalitievorming voor regionale participatiehubs
Wervingscampagne
Bijzondere wervingscampagne Reinier de Graaf
Neuromorphic Computing
Elektronische devices gebaseerd op neuromorphic computing
Hersenatlas
Zwaartekracht-subsidie voor hersenatlas en het lot van eiwitten
Aneurysma
Nieuwe betrouwbare methode om aneurysma’s te volgen
leerling-verpleegkundigen
Albert Schweitzer succesvol met behoud leerling-verpleegkundigen
Databeschikbaarheid
Betere zorg dankzij goede databeschikbaarheid
Woonomgeving
Empathische woonomgeving past zich aan bij wensen bewoners
Gegevens delen
Derde pilot proactief gegevens delen
Digitalisering expertisecentrum
Expertisecentrum bundelt kennis digitalisering en welzijn
Volg jij ons al?