Virtuele ontmoetingsplaats Jouw Omgeving komt met mobiele versie

13 september 2017
Nieuws

Jouw Omgeving, een virtuele ontmoetings- en behandelplaats voor cliënten, zorgverleners en mantelzorgers, heeft een mobiel toegankelijke versie gelanceerd van haar platform. Op dit moment wordt Jouw Omgeving onder meer al ingezet binnen de jeugdzorg, GGZ, de gehandicaptenzorg en sociale wijkteams.

Volgens Robbert Slotman, medeoprichter van Jouw Omgeving, is voor veel cliënten de smartphone het voornaamste communicatiemiddel. “Met deze apps sluiten we nog beter aan op hun dagelijks leven.”  Cliënten, professionals en het netwerk rondom een cliënt (zoals familie en mantelzorgers) kunnen met behulp van Jouw Omgeving via hun mobiele telefoon veilig met elkaar communiceren. Daarnaast geeft de app behandelaars en cliënten een melding (via pushnotificaties), zodat zij op het juiste moment op de hoogte zijn van ontwikkelingen, bijvoorbeeld wanneer er een nieuw onderdeel van de behandeling klaarstaat voor de cliënt.

App ontwikkeld voor E-KJP

In opdracht van het Expertisenetwerk Kinder- en Jeugdpsychiatrie (E-KJP) heeft Jouw Omgeving nog een andere app ontwikkeld: de eetdagboek- en g-schema-app. Met behulp van de eetdagboek-functie houden cliënten hun eetgedrag bij en geven aan hoe ze zich op dat moment voelen. Dit geeft hen meer inzicht in hun eetgedrag.

De g-schema-functie helpt cliënten situaties beter te begrijpen. Cliënten onderzoeken met deze app welke gevoelens en gedachten ze bij bepaalde gebeurtenissen hebben, waardoor ze ontdekken waarom ze bepaald gedrag vertonen en hoe ze dat kunnen veranderen met behulp van deze therapie.

Familie van apps in aantocht

Slotman stelt dat de eerste twee apps pas het begin van een familie aan behandelapps. “Met onze samenwerkingspartners lanceren we de komende maanden andere apps, zoals een emotiedagboek. Zo bouwen we een bibliotheek van behandelapps op. Nu de basis eenmaal staat, kunnen deze apps zonder lange ontwikkeltijden worden gebouwd.”

De mobiele apps zijn geïntegreerd in het online platform en sluiten volgens Jouw Omgeving naadloos op elkaar aan. Gegevens worden veilig en direct uitgewisseld en zijn meteen beschikbaar op alle apparaten. De apps zijn beschikbaar voor iOS en Android en gratis voor cliënten.