Voxiva en Sense Health lanceren nieuw bedrijf Wellpass

5 april 2017
Nieuws

Voxiva en Sense Health hebben de oprichten van een nieuwe venture bekend gemaakt. Onder de naam Wellpass zullen beide bedrijven een nieuw digitaal healthcare-platform gaan aanbieden. Wellpass is een combinatie van de mobile health- en wellness-programma’s van Voxiva en het patient engagement platform dat is ontwikkeld door Sense Health.

Gezamenlijk ondersteunen Voxiva en Sense Health in totaal zo’n drie miljoen patienten met ehealth-diensten. Het Welpass-platform lanceert met een bestaand klantenbestand van 30 healthcare providers en is het onderdeel van meer dan 70 Medicaid-verzekeringen, een hulpverleningsprogramma in de Verenigde Staten dat zorgt voor gezondheidsverzekeringen voor individuen en families met een laag inkomen en vermogen.

Wellpass biedt een geintegreerd messaging- en engagement-platform dat is ontworpen op basis van de strenge en complexe eisen van ziekenhuizen. Via het platform kunnen zorgverleners via sms of beveiligde communicatie berichten naar grote groepen mensen tegelijk sturen. Op die manier kunnen mensen ook worden aangespoord om deel te nemen aan gezondheidsprogramma’s.

Gebruikers krijgen toegang tot meer dan 20 medisch gevalideerde programma’s waaronder Text4Baby, een toepassing die isgericht op het verbeteren van gezondheidsgedragingen tijdens de zwangerschap door het sturen van gerichte sms-berichten. Ook zijn onder meer Care4life (diabetes management) enText2quit (hulp bij stoppen met roken) opgenomen in het programma.