Search
Close this search box.
Search

Vrouwen stoppen eerder dan mannen met smart health

Vrouwen stoppen vaker dan mannen met het gebruik van smart-health toepassingen dan mannen. 56 procent van de vrouwen zegt op een gegeven moment met het gebruik van smart health toepassingen te stoppen, tegen 44 procent van de mannen. Met name jonge sporters zijn geïnteresseerd in smart health toepassingen, zo blijkt uit de nieuwe Smart Health Monitor van marktonderzoeksbureau Multiscope.

Eén op de vijf Nederlanders gebruikt health-apps om inzicht te krijgen in hun gezondheid of in hun (sport)activiteiten. Jongeren zijn verder vooral geïnteresseerd in de registratie van zaken die te maken hebben met hun mentale gezondheid. Consumenten die wel belangstelling hebben voor smart health-toepassingen maar er nog geen gebruik van maken, hebben volgens de monitor de meeste interesse (66%) in apps die hen helpen bij de registratie van het calorieverbruik.

Van de mensen die bezig zijn met een dieet, gebruikt de helft een smart health-toepassing. Bij 65-plussers is vooral een weegschaal die meteen een lichaamsanalyse biedt (zoals vetgehalte) erg populair.

De Smart Health Monitor geeft inzicht in vier categorieën: Sport & Bewegen, Voeding & Gewicht, Lichaamsfuncties en Mentale Gezondheid. In deze categorieën zijn ruim 100 apps, wearables en meters meegenomen, zoals van Garmin, Fitbit, Medisana, Myfitnesspal, Nike, Runkeeper, Samsung en TomTom.

Een derde Nederlanders gebruikt smart health product

Uit eerder onderzoek van Multiscope bleek dat één op de drie Nederlanders een smart health-product of app gebruikt. Vooral apps zijn populair: 34 procent van de bevolking gebruikt ze om zijn eigen gezondheid of prestaties bij te houden. De meeste gebruikers (56%) registreren hun gezondheid via health-apps. Consumenten registreren vooral zaken op het gebied van sport & bewegen (20%) en voeding & gewicht (18%). Drie op de tien mensen gebruiken wearables om activiteit te registreren – vooral hartslagmeters (48%) en sporthorloges (35%).

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Hersenatlas
Zwaartekracht-subsidie voor hersenatlas en het lot van eiwitten
Aneurysma
Nieuwe betrouwbare methode om aneurysma’s te volgen
leerling-verpleegkundigen
Albert Schweitzer succesvol met behoud leerling-verpleegkundigen
Databeschikbaarheid
Betere zorg dankzij goede databeschikbaarheid
Woonomgeving
Empathische woonomgeving past zich aan bij wensen bewoners
Gegevens delen
Derde pilot proactief gegevens delen
Digitalisering expertisecentrum
Expertisecentrum bundelt kennis digitalisering en welzijn
wiel
Wiel zelf uitvinden hoeft niet, maar ontwikkel er wel op door
breuk
Virtual Fracture App slaat aan in Albert Schweitzer
monitor
E-healthmonitor signaleert stagnerende inzet digitale zorg
Volg jij ons al?