Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

VWS en REshape Center lanceren Health Innovation School

Vanaf vandaag is de Health Innovation School met informatie en optie tot aanmelden beschikbaar. Afgelopen maanden werkte REshape Center samen met Zayna Khayat (MaRS Canada) samen met het ministerie van VWS aan een uitvoerig programma als ‘prototype’. Deze eerste versie zal in Nijmegen bij het Radboudumc plaatsvinden. Na deze pilot zal het programma door het land reizen.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

De launch van de Health Innovation School werd vandaag bijgewoond door de bezoekers aan het e-health ontbijt in het REshape Center.

De verwachting is dat er meer aanmeldingen komen dan de 50 plaatsten die er zijn voor de eerst groep. Uit de eerste aanmeldingen voor de gratis opleidingen, zal een selectie plaatsvinden zodat er een gemixte en gemotiveerde groep zal starten eind juni.

30 internationale experts

Ook komen er innovatie experts uit 30 internationale zorgstelsels naar Radboudumc REshape Center Nijmegen waar medio oktober samen met de slotpresentaties van de eerste groep (17 tot 19 Oktober 2017) zal plaatsvinden.

De Health Innovation School werd rond 10:00 uur vanochtend geïntroduceerd op het VWS-Innovatie-ontbijt. Het doel van de opleiding is volgens VWS niet om kennis over te dragen, maar om nieuwe kennis over de grenzen van organisaties heen met elkaar te creëren om zo beter voorbereid te zijn op de mogelijkheden die technologie biedt.

VWS gaat hierover in het najaar in gesprek met diverse partijen zoals NZa, IGZ, ZIN, verzekeraars, zorgaanbieders, patiëntenorganisaties en private partijen.

###zorginnovatieschool###

ICT&health congres 2023
Op 30 januari 2023 trapt ICT&health het nieuwe zorgjaar af met het jaarlijks groot en invloedrijk zorgcongres over de zorgtransformatie.
Ook aanwezig zijn? Reserveer dan snel uw entreeticket

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen