VWS en REshape Center lanceren Health Innovation School

Vanaf vandaag is de Health Innovation School met informatie en optie tot aanmelden beschikbaar. Afgelopen maanden werkte REshape Center samen met Zayna Khayat (MaRS Canada) samen met het ministerie van VWS aan een uitvoerig programma als ‘prototype’. Deze eerste versie zal in Nijmegen bij het Radboudumc plaatsvinden. Na deze pilot zal het programma door het land reizen.

De launch van de Health Innovation School werd vandaag bijgewoond door de bezoekers aan het e-health ontbijt in het REshape Center.

De verwachting is dat er meer aanmeldingen komen dan de 50 plaatsten die er zijn voor de eerst groep. Uit de eerste aanmeldingen voor de gratis opleidingen, zal een selectie plaatsvinden zodat er een gemixte en gemotiveerde groep zal starten eind juni.

30 internationale experts

Ook komen er innovatie experts uit 30 internationale zorgstelsels naar Radboudumc REshape Center Nijmegen waar medio oktober samen met de slotpresentaties van de eerste groep (17 tot 19 Oktober 2017) zal plaatsvinden.

De Health Innovation School werd rond 10:00 uur vanochtend geïntroduceerd op het VWS-Innovatie-ontbijt. Het doel van de opleiding is volgens VWS niet om kennis over te dragen, maar om nieuwe kennis over de grenzen van organisaties heen met elkaar te creëren om zo beter voorbereid te zijn op de mogelijkheden die technologie biedt.

VWS gaat hierover in het najaar in gesprek met diverse partijen zoals NZa, IGZ, ZIN, verzekeraars, zorgaanbieders, patiëntenorganisaties en private partijen.

###zorginnovatieschool###

ICT&health World Conference

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
injecties
Naaldloos injecteren verhoogt opties zelfmanagement
Gegevens delen data
Tweede ronde project ‘proactief gegevens delen in palliatieve fase’ start
Amphia Ziekenhuis digitale strategie.
Arnaud Kruizinga, CIO Amphia: 'Eerst de visie, dan de route'
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Robotecho genomineerd; App voor bipolaire stoornis, en meer
Oog staaroperatie
Operatiekamers vrij door SurgiCube bij staaroperaties
In het St. Antonius Ziekenhuis is ‘s werelds meest innovatieve defibrillator in een patiënt geplaatst.
Primeur met mini-defibrillator als erkende behandeloptie
Bernhoven patiëntenportaal
Bernhoven lanceert nieuw patiëntenportaal
hersenimplantaten
Neuralink mag hersenimplantaten op mensen testen
Tijdens het Art Electronica Festival in Oostenrijk heeft de Nederlandse fashion-techontwerper Anouk Wipprecht een bijzondere 3D-geprinte jurk gepresenteerd.
3D-geprinte jurk toont cognitieve belasting van hersenen
Pallas Reactor Petten
Kuipers belooft volledige financiering voor reactor medische isotopen  
Volg jij ons al?