Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
11 oktober 2017
Artikel delen

VZVZ wil inzicht in behoeften digitale informatie-uitwisseling

De VZVZ (Vereniging Zorgaanbieders Voor Zorgcommunicatie) wil gaan inventariseren welke behoeften instellingen binnen de verpleging, verzorging en thuiszorg hebben op het gebied van digitale uitwisseling van medische informatie. Het gaat daarbij onder meer om het belang van en de prioriteiten binnen informatiemanagement.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Met de bevindingen wil de VZVZ leden nu en in de toekomst zo goed mogelijk ondersteunen met haar dienstverlening, zo laat brancheorganisatie Actiz weten. De doelgroep van de inventarisatie betreft niet alleen functionarissen die actief zijn op het gebied van informatiemanagement. De organisatie is ook op zoek naar input van managers op het gebied van beleidsontwikkeling en kwaliteitsmanagement.  Alle informatie moet uiterlijk 15 oktober binnen zijn.

Over VZVZ

De Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie (VZVZ) is verantwoordelijk voor de uitwisseling van medische gegevens via de zorginfrastructuur van het Landelijk Schakelpunt (LSP). VZVZ zorgt ervoor dat het netwerk goed functioneert, zodat bijvoorbeeld zorgverleners alleen de gegevens kunnen inzien die voor hun beroepsgroep zijn toegestaan. Zo kan een huisarts wel een samenvatting van het huisartsdossier inzien, maar een apotheker niet.

Ook zorgt VZVZ ervoor dat het netwerk bijhoudt wie gegevens aanmeldt en wie gegevens opvraagt. In overleg met de Patiëntenfederatie Nederland, de koepelorganisaties van zorgverleners, Zorgverzekeraars Nederland en ICT-leveranciers werkt VZVZ ook aan verdere verbetering en ontwikkeling van de zorginfrastructuur.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen