Welzijnsorganisaties uit Singapore onder de indruk van Nederlands model

Welzijnsorganisaties uit Singapore brachten onlangs een studiebezoek aan Nederland. Zij bezochten een aantal locaties met oplossingen voor patiënten met dementie. Ze waren onder de indruk van de Nederlandse manier van omgaan met de patiënten, die ervan uitgaat dat de kwaliteit van leven voorop staat en patiënten zo lang mogelijk zelfstandig moeten leven.

§Stafleden van de Thye Hua Kwan Moral Charities, Peacehaven Nursing Home, St Joseph’s Home en Lions Befrienders bezochten De Hogeweyk in Amsterdam, een zorgboerderij en een appartementen complex.

Kwaliteit van leven

Naar aanleiding van het bezoek, zien de Signaporezen mogelijkheden delen van deze programma’s door te voeren in hun faciliteiten. Peacehaven directeur Low Mui Lang, denkt bijvoorbeeld aan het inleveren van kantoorruimte om bewoners meer ruimte te geven voor activiteiten. ‘We moeten onze modellen voor verzorgingstehuizen omdenken. We moeten meer toe naar ruimtes die als een thuis voelen´, zegt ze in The Straits Times uit Singapore.

Lees ook de blog “Leading practices to care coordination and lessons learned” van redactieraadlid Bert Vrijhoef. Hoogleraar Health Services Research NUS&NUHS Singapore, Maastricht UMC+ en Vrije Universiteit Brussel

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: ZIC bij VieCuri; Digitale hulp; Medische rekenvaardigheid-app, en meer
wondzorg
Innovatieprijs voor gepatenteerde offline gegevensuitwisseling
Duuzame zorg - Diederik Gommers
Passende, duurzame zorg komt er niet vanzelf
Microbioomonderzoek
UMCG opent nieuwe faciliteit voor microbioomonderzoek
beroerte
Testen op je digitale tweeling voor beste behandeling beroerte
wereldwijd
John Halamka, Mayo Clinic Platform: ‘Onze innovaties zijn wereldwijd inzetbaar'
Gegevensuitwisseling
Mandaat EHDS: Nederland verzilvert 4 hoofdposities
Rathenau
Risico’s AI vragen om terughoudendheid in gebruik
Ketenmonitoring hackathon
Proefproject aanvullende ketenmonitoring en -logging afgerond
toestemmingsplatform
Eerste apotheek aangesloten op online toestemmingsplatform Mitz
Volg jij ons al?