Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
22 februari 2016
Artikel delen

Welzijnsorganisaties uit Singapore onder de indruk van Nederlands model

Welzijnsorganisaties uit Singapore brachten onlangs een studiebezoek aan Nederland. Zij bezochten een aantal locaties met oplossingen voor patiënten met dementie. Ze waren onder de indruk van de Nederlandse manier van omgaan met de patiënten, die ervan uitgaat dat de kwaliteit van leven voorop staat en patiënten zo lang mogelijk zelfstandig moeten leven.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

§Stafleden van de Thye Hua Kwan Moral Charities, Peacehaven Nursing Home, St Joseph’s Home en Lions Befrienders bezochten De Hogeweyk in Amsterdam, een zorgboerderij en een appartementen complex.

Kwaliteit van leven

Naar aanleiding van het bezoek, zien de Signaporezen mogelijkheden delen van deze programma’s door te voeren in hun faciliteiten. Peacehaven directeur Low Mui Lang, denkt bijvoorbeeld aan het inleveren van kantoorruimte om bewoners meer ruimte te geven voor activiteiten. ‘We moeten onze modellen voor verzorgingstehuizen omdenken. We moeten meer toe naar ruimtes die als een thuis voelen´, zegt ze in The Straits Times uit Singapore.

Lees ook de blog “Leading practices to care coordination and lessons learned” van redactieraadlid Bert Vrijhoef. Hoogleraar Health Services Research NUS&NUHS Singapore, Maastricht UMC+ en Vrije Universiteit Brussel

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen