Westfriesgasthuis, Waterlandziekenhuis, officieel verder als Dijklander

9 januari 2019
Waterlandziekenhuis-Dijklandziekenhuis
Databeschikbaarheid
Nieuws

Het Westfriesgasthuis (Hoorn) en Waterlandziekenhuis (Purmerend) in Noord-Holland heten vanaf 7 januari Dijklander Ziekenhuis. Op de nieuwe website is informatie van beide locaties terug te vinden op een centrale plek. De komende maanden wordt de website geleidelijk verder ingevuld. Het gecombineerde patientportaal Mijn Dijklander is nog niet door alle patiënten te gebruiken.

Bij het Dijklander Ziekenhuis werken in totaal 3.000 medewerkers, verdeeld over vijf locaties in Hoorn, Purmerend, Enkhuizen, Heerhugowaard en Volendam. Het fusieziekenhuis valt onder de Stichting Ziekenhuizen West-Friesland en Waterland. De fusie was al in april 2017 aangekondigd. In september 2018 volgde de definitieve goedkeuring van de samensmelting door toezichthouder ACM. Het doel van de fusie was onder meer het op peil houden van de medisch-specialistische zorg op alle bestaande locaties. De naamswijziging en huisstijlaanpassing worden vanaf januari 2019 in fases ingevoerd. Het fusieziekenhuis zou er volgens berichtgeving in diverse media financieel niet goed voor staan. Zo werd 2018 met negatieve cijfers afgesloten. Reden is onder meer het dure inhuren van extern personeel. Daarom is bij zaken zoals de huisstijlvernieuwing zoveel mogelijk op kosten bespaard.

Nieuwe website nog niet klaar

De nieuwe website van het Dijklander Ziekenhuis wordt momenteel nog doorontwikkeld. De komende maanden worden er voortdurend nieuwe informatiepagina’s, foto’s en filmpjes toegevoegd. Er is al wel informatie te vinden over hoe mensen zich kunt voorbereiden op hun afspraak. Elk specialisme heeft een eigen pagina met contactinformatie voor de polikliniek en verpleegafdeling, folders met informatie over behandelingen en een overzicht van specialisten inclusief een korte profielschets. Omdat de folders nog niet qua inhoud gelden voor alle locaties, wordt bij de folders nog onderscheid gemaakt tussen folders van Hoorn (voorheen Westfriesgasthuis) en Purmerend (voorheen Waterlandziekenhuis).

Patiëntportaal deels te gebruiken

Het is via de website ook al mogelijk om in te loggen op Mijn Dijklander, het gezamenlijke patiëntportaal van de twee ziekenhuizen. Hier kunnen mensen onder meer gegevens uit hun medische dossier inzien. Voorlopig is deze functie alleen nog beschikbaar voor patiënten van het Westfriesgasthuis. Er wordt hard gewerkt om de andere locaties hier ook op aan te sluiten in de loop van 2019, zo meldt de website. Het Westfriesgasthuis voerde in januari 2018 het patiëntportaal Mijnwestfriesgasthuis in, waar mensen onder meer uitslagen, behandelverslagen en afspraken konden inzien. Het patiëntportaal was sinds maart 2017 al te gebruiken door patiënten die op de afdeling chirurgie in behandeling waren. Destijds werd al aangegeven dat het portaal voor patiënten van het Waterlandziekenhuis op een later moment beschikbaar zou komen.   Openingsmanifestatie van de e-healthweek 2019 Wilt u ook weten hoe, waarmee en met wie de zorg haar toekomst nu al implementeert? Bezoek dan op 21 januari 2019 de jaarlijkse ICT&health Openingsmanifestatie van de e-healthweek. Entreekaarten zijn gratis, maar het aantal nog beschikbare plaatsen zijn beperkt. Dus wacht niet en meld u snel aan want op is op!