Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
8 december 2015
Artikel delen

Wikipedia profiteert van nieuwe browserextensie

Ook nog op deze dinsdag: 3D software volgt groei wormembryo. Deel dit bericht met #eHealth en #icthealth

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Wikipedia profiteert van surfgedrag medische studenten door browserextensie

Volgens onderzoek uit 2014 is Wikipedia de bron die patiënten en zorgprofessionals het meest raadplegen voor medische informatie. De medische artikelen (25.000 stuks) worden meer dan 200 miljoen keer per maand bekeken en de 8000 artikele over medicijnen meer dan 40 miljoen keer. De informatie up-to-date houden is dus belangrijk. Docgraph biedt daarom nu een browserextensie aan die bijhoudt welke medische data studenten bekijken als ze studeren.

De extensie – Batea – is gebouwd met steun van de Robert Wood Johnson Foundation (RWJF). "De Betae extensie is een ‘game-changer’. Als Wikipedia completer en accurater is, profiteren miljoenen mensen daar nog jaren van", vertelde Michael painter, senior program manager bij de RWJF.

Gebruikt u Google’s browser Chrome? Dan kunt de extensie zelf ook installeren.

3D software volgt groei wormembryo

Hari Shroff, hoofd van het National Institute voor Biomedical Imaging en Bioengineering (NIBIB) research team, heeft open-source 3D software ontwikkeld die de groei van een wormembryo kan volgen en de bewegingen van de zenuwcellen kan bijhouden.

"We begrijpen nog niet goed hoe zenuwen zich ontwikkelen – zelfs niet bij deze eenvoudige wormen. Maar we gebruiken dit onderzoek als model om te zien hoe verschillende factoren samenwerken om de groei van het brein en het zenuwstelsel te regelen", vertelt Hari Shroff. Het wormpje, de C elegans, heeft maar 302 zenuwen, waarvan 222 worden gevormd in de embryonale fase.

U kunt het onderzoek nalezen via eLife sciences – open acces!

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen