Winnaars e-healthweek-app krijgen prijs tijdens slotmanifestatie

31 januari 2018
Uitreiking-2-G4H-ICTHconf.2018
eHealth
Nieuws

De meest actieve deelnemer aan de e-healthweek 2018 en het best scorende event tijdens deze week kregen vrijdag 26 januari tijdens de ICT&health slotmanifestatie in Utrecht een prijs uitgereikt. De prijzen waren voor Martine Rooth van eHealth88 als meest actieve deelneemster en de organisatoren van de GGD App Store-presentatie in Utrecht.

De wedstrijd was georganiseerd door Games for Health Europe en de prijzen werden uitgereikt door Jurriaan van Rijswijk, oprichter van de organisatie. Martine Rooth ontving twee vrijkaarten voor het Games for Health Europe congres, op 8 & 9 oktober 2018, ter waarde van 750 euro. Namens de GGD namen Petra van Tiggelen en Pjer Vriens hun prijs in ontvangst: 10.000 euro waarmee ze in samenwerking met het Game Solutions Lab kunnen werken aan het doorontwikkelen van e-health apps.

Stimulans voor bezoeken events

Tijdens de e-healthweek konden deelnemers in een speciaal gemaakte app van Games Solutions Lab bijhouden waar zij geweest zijn en hun aanwezigheid delen via social media. Zo konden zij zien wie er aanwezig waren en nieuwe contacten leggen. Na afloop van een event kon deze beoordeeld worden. Met deze app wilde de ontwikkelaar deelnemers stimuleren om aan zoveel mogelijk events deel te nemen tijdens de e-healthweek en elkaar te wijzen op interessante bijeenkomsten. [caption id="attachment_19011" align="aligncenter" width="640"]Martine Rooth kreeg tijdens de slotmanifestatie van de ehealthweek 2018 een prijs uitgereikt voor de meest actieve deelneemster. Martine Rooth kreeg tijdens de slotmanifestatie van de ehealthweek 2018 een prijs uitgereikt voor de meest actieve deelneemster.[/caption]   Op de openingsdag van de e-healthweek 2018 organiseerde het Game Solutions Lab een eigen event in de raadszaal van de gemeente Laarbeek in aanwezigheid van Lea Bouwmeester, mede-organisator van de e-healthweek en dagvoorzitter van het afsluitende ICT&health Conferentie in Utrecht. Samen met 20 jongeren werd de eerste aanzet gegeven voor de ontwikkeling van een serious game om jongeren te motiveren tot een meer gezonde leefstijl. Game Solutions Lab is gevestigd in Eindhoven en is opgericht door Games for Health Projects en Idee Brouwerij. Het is gespecialiseerd in de ontwikkeling van serious games en e-health applicaties  gericht op innovatie in de zorg. Zo ontwikkelde het in samenwerking met de Sint Maartenskliniek het Lab Medi & Seintje, een middel om therapietrouw bij ouderen te verhogen op een speelse manier.