Withings breidt personeel fors uit door groei e-health markt

di 23 augustus 2016 - 17:52
Nieuws

De Franse ehealth startup Withings, dit jaar april overgenomen door Nokia Technologies, wil tussen nu en het einde van 2016 circa 100 man personeel aannemen. Dat meldt de krant Les Echos.

De medewerkers worden geplaatst op het Europese hoofdkantoor in de buurt van Parijs. Daar werkt al 80 procent van de huidige 200 medewerkers. Nog eens 15 procent is actief in Boston en 5 procent werkt vanuit Hong Kong. Volgens medeoprichter Cedric Hutchings zorgt de overname door Nokia er voor dat de sinds 2008 actieve onderneming kan uitbreiden in lijn met de groei van de ehealth-markt. Het nieuwe personeel wordt verdeeld over diverse afdelingen, waaronder marketing, sales, ontwerp en financiën.

Hutchings leidt tegenwoordig de ehealth-divisie binnen Nokia, opgericht na de in juni afgeronde overname. De nieuwe unit bouwt voort op de producten van Withings waaronder fitnesstrackers, slimme weegschalen en thermostaten, en bloeddrukmeters.

Recent maakte Withings bekend dat het met een slimme thermometer op de markt komt, de Thermo, die door middel van 16 sensors binnen twee seconden zeer nauwkeurig de temperatuur van iemand kan bepalen. De gegevens worden via BlueTooth of WiFi doorgegeven aan een app die de koortsontwikkeling van iemand bijhoudt en mede op basis van leeftijd gerichte adviezen geeft over de koortsbehandeling.

Verder verkoopt de onderneming producten zoals met sensors uitgeruste weegschalen die behalve gewicht ook vet- en spiergehalte meten en overeenkomstig adviezen geeft op het gebied van beweging en eten. De helft van de omzet van het Franse bedrijf komt uit de VS, nog eens 10 procent uit Frankrijk.