Zilveren Kruis sluit telemonitoring-contracten af met NL ziekenhuizen

za 4 augustus 2018 - 17:40
Zilverenkruis
eHealth
Nieuws

Na een succesvolle pilot met Hartwacht bij Cardiologie Centra Nederland gaat zorgverzekeraar Zilveren Kruis nu ook met de ziekenhuizen in Nederland afspraken maken over telemonitoring bij hartpatiënten. Zilveren Kruis biedt ziekenhuizen hiervoor driejarige contracten. Telemonitoring bij hartpatiënten maakt onderdeel uit van de meerjarenstrategie van de verzekeraar om ‘zorg naar huis’ te brengen.

De ziekenhuizen krijgen van Zilveren Kruis drie jaar lang een vaste prijs per chronisch hartfalenpatiënt. Door niet te betalen per behandeling maar per patiënt, is er ruimte om te investeren in telemonitoring. Het biedt ziekenhuizen daarmee ook een extra financiële beloning om zorg naar huis te verplaatsen, doordat besparingen tijdens de  driejarige contractperiode mogen worden gehouden.

Zorg naar huis brengen

Zilveren Kruis biedt verzekerden steeds vaker de keuze om zorg op maat veilig thuis te ontvangen. Het gaat hierbij om onder andere telemonitoring, beeldbellen en behandelingen thuis. Deze beweging van ‘zorg veilig naar huis brengen’ is al enkele jaren gaande. Samen met partners uit het zorgveld, patiënten(verenigingen) en innovatieve (tech)bedrijven zet Zilveren Kruis zich in om deze ontwikkeling te versnellen. Telemonitoring-dienst Hartwacht is een initiatief van Zilveren Kruis, Cardiologie Centra Nederland (CCN) en FocusCura. Verzekerden van Zilveren Kruis krijgen Hartwacht sinds 2016 op medisch voorschrift vergoed. Vanaf september starten de initiatiefnemers van Hartwacht met een variant voor COPD-patiënten. De pilot voor de nieuwe dienst Longwacht, is in opzet en doelstellingen enigszins vergelijkbaar met COPD InBeeld. Deze oplossing werd uiteindelijk ook uitgebreid naar patiënten met hartfalen. Meer weten over hoe de zorg de toekomst implementeert ? Wilt u deze mede inrichten, er invloed op uitoefenen of ervaren? Kom dan op 21 januari 2019 naar de ICT&health Openingsmanifestatie van de e-healthweek. Entree is gratis maar door de vele voorregistraties zijn kaarten nu al beperkt beschikbaar! Dus wacht niet te lang en meld u snel aan!