Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
5 oktober 2016
Artikel delen

Zivver winnaar Publieksprijs én Aanmoedigingsprijs

Zivver is winnaar van de Publieksprijs én Aanmoedigingsprijs in de categorie Startups tijdens IIR Nationale Privacy Innovatie Awards 2016 . Oprichter Rick Goud deed hiervoor een succesvolle pitch op het Nationaal Congres Dataprotectie & Privacy.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Ook TomTom en Qiy ontvingen een award tijdens de IIR Nationale Privacy Innovatie Awards 2016. De vakjury plaatste wel een kleine kanttekening bij de 100% privacy bescherming van Zivver en Soverin. De nominatie is van hen kant een aanmoediging om de laatste stapjes te zetten om tot volledige privacy bescherming te komen.   

De winnaars zijn:
•    Categorie Bedrijfsoplossingen: TomTom
•    Categorie Consumentenoplossingen: Qiy
•    Publieksprijs: Zivver
•    Aanmoedigingsprijs (Categorie Startups): Zivver

Certificaat

CTPrivacyrecht, onderdeel van ICTRecht, reikte in het voorjaar al het allereerste Privacy Verified-certificaat uit aan de communicatiedienst ZIVVER. Het bedrijf kwam onlangs ook in het rapport Veilig mailen in de zorg als complete oplossing tegen datalekken uit de bus.

Zivver werd voor Privacy Verified getoetst aan de hand van de laatste privacywet- en regelgeving. Dit is een traject waarin zowel de voor- als achterkant van het bedrijf is gecontroleerd
 
Sinds 1 januari 2016 is het verplicht is om het lekken van privacygevoelige data te melden.  Bedrijfsgevoelige informatie die naar de verkeerde persoon wordt gemaild, patiëntgegevens die via onveilige kanalen worden gedeeld. Met hoge boetes, oplopend tot wel 820.000 euro, tot gevolg.

Maildiensten

Het Regionaal Zorg Communicatie Centrum (RZCC) vergeleek vier veilige maildiensten die in de zorg gebruikt worden. Dit naar aanleiding van de nieuwe verplichting in de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) om datalekken waar mogelijk te voorkomen en passende maatregelen te nemen als het gebeurt. ZIVVER kwam ook uit dit rapport goed uit de bus. De diensten werden op basis van eigenschappen als (technische) veiligheid, preventie van datalekken, implementeerbaarheid, kosten en gebruiksgemak vergeleken.

“ZIVVER biedt een complete bescherming tegen datalekken en is voor uiteenlopende doelgroepen (zorgverleners onderling, externen en de cliënt) het meest gebruiksvriendelijk. De toegevoegde waarde ten opzichte van de andere leveranciers is primair gelegen in de preventie van een belangrijke oorzaak van datalekken: menselijke fouten en in het bewustwording/leereffect voor medewerkers en de organisatie.” aldus het rapport.
 

Risico’s beheersen

“Ik zie dat iedereen privacygevoelige informatie via mail, Dropbox, WhatsApp en WeTransfer deelt,” vertelt Rick Goud, mede-oprichter van ZIVVER. “ZIVVER is in april 2015 ontstaan uit het idee die zaken te combineren en er bovendien nog een component aan toe te voegen: het voorkomen en opsporen van menselijke fouten. Daarmee geef je organisaties een tool in handen om datalekken te voorkomen en risico’s te beheersen. ‘Bij het verzenden en delen van privacygevoelige informatie met ZIVVER voorkom je menselijke fouten, zorg je dat niemand – dus ook hackers niet – erbij kan, kun je berichten terugtrekken en wordt er melding gemaakt van missers. Voor, tijdens en na het delen van de informatie houd je de regie.

Meer informatie over de IIR NATIONALE PRIVACY INNOVATIE AWARDS vindt u hier

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen