Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Zorgvernieuwer Rasu Shrestha verruilt UPMC voor Atrium Health

Dr. Rasu Shrestha, wereldwijd gezien als een visionair en ‘thought leader’ op het gebied van gezondheidszorg, verruilt zijn positie als CIO & Executive VP UPMC (University of Pittsburg Medical) Enterprises voor die van Executive Vice President en Chief Strategy Officer bij Atrium Health (Noord-Carolina). Shrestha is keynote spreker tijdens de ICT&health Openingsmanifestatie.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

In deze rol zal Shrestha verantwoordelijk worden voor de enterprise strategie van het ziekenhuis, evenals de tactische richting voor de strategische roadmap, aldus een persbericht van Atrium Health. Tijdens de ICT&health openingsmanifestatie op 21 januari 2019, kick-off van de e-healthweek 2019, en in het eerste nummer van ICT&health komend jaar vertelt de zorgvernieuwer onder meer over de noodzaak om bruggen te slaan tussen de diverse onderdelen van de medische wereld en zo zorgtransformatie tot stand te brengen.

Bruggenbouwer en verbinder

Shrestha ziet zichzelf als bruggenbouwer en verbinder, zo gaf hij onlangs nog aan in een interview op YouTube. Tussen de gezondheidszorg zoals hij was en zoals die moet zijn. Tussen de medische en de wetenschappelijke wereld. Tussen de wetenschap en de commerciële wereld, om zorginnovaties de schaalgrootte te bieden die ze nodig hebben om echt succesvol te zijn voor de mensen voor wie ze bedoeld zijn. En vooral ook: tussen technologie zoals AI en mensen – patiënten, zorgprofessionals.

Met deze visie op ‘connected medicine’ krijgt Shrestha bij Atrium Health ook verantwoordelijkheid voor een hernieuwde focus op innovatie. Het doel is om nieuwe en innovatieve toepassingen en ideeën te introduceren op zorggebied, waar patiënten van Atrium en mensen in het verzorgingsgebied van het ziekenhuis van moeten profiteren. Shrestha begint in februari 2019 bij zijn nieuwe werkgever.

Duurzame, patiëntgerichte zorg

Bij zijn huidige werkgever UPMC was Shrestha als chief innovation officer verantwoordelijk voor de innovatiestrategie van dit universiteitsziekenhuis. Daarbij werd digitale technologie gebruikt om een meer op de patiënt gerichte, duurzame vorm van zorg te leveren. Ook stond Shrestha als uitvoerend VP van de organisatie aan de wieg van een reeks commercieel succesvolle digitale oplossingen die de complexe uitdagingen op zorggebied in de VS moeten aanpakken.

 

Openingsmanifestatie van de e-healthweek 2019
Meer weten over hoe, waarmee en met wie de zorg haar toekomst implementeert? Bezoek dan op 21 januari 2019 de jaarlijkse ICT&health Openingsmanifestatie van de e-healthweek. Entreekaarten zijn gratis, dus wacht niet en meld u snel aan want op is op!

ICT&health congres 2023
Op 30 januari 2023 trapt ICT&health het nieuwe zorgjaar af met het jaarlijks groot en invloedrijk zorgcongres over de zorgtransformatie.
Ook aanwezig zijn? Reserveer dan snel uw entreeticket

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen