Het medicatieoverzicht èn bijsluiters online bekijken

Koos Plasmans (68 jaar) bekijkt regelmatig zijn online medicatieoverzicht via het portaal van zijn huisarts. Hij slikt dagelijks medicijnen voor suikerziekte, astma, zijn hoge bloeddruk en jicht. “Ik kan het medicatieoverzicht én de bijsluiters van mijn medicijnen online bekijken.”

“Sinds een jaar of twee biedt mijn huisarts deze dienst aan. Eigenlijk hoef ik er zelf niets meer voor te doen. Aan de hand van mijn online medicatieoverzicht controleert de apotheek bij mijn huisarts of alles nog klopt. Na goedkeuring van de huisarts, maakt de apothekersassistente mijn pakketje medicijnen klaar en wordt het thuisbezorgd. Ik krijg altijd een mail van de apotheek wanneer ze de medicijnen komen brengen. Mocht de dag mij niet uitkomen, dan kan ik een mail terugsturen waarin ik een andere dag opgeef. Of ik haal het zelf op, de apotheek zit hier om de hoek.”

“Vroeger belde ik naar de assistente van de huisarts voor nieuwe medicijnen. Die kon ik dan later ophalen bij de apotheek. Tegenwoordig is het een stuk makkelijker. Ik krijg elke drie maanden automatisch mijn nieuwe medicijnen. Ik hoef dus zelf niet meer in de gaten te houden of mijn medicijnen al bijna op zijn en ik weer nieuwe moet aanvragen. Wel log ik af en toe in als ik tijdelijk andere medicijnen gebruik. Niet voor mijn suikerziekte en astma, dat medicijngebruik is al jaren hetzelfde. Maar af en toe heb ik van die dingen waar je last van krijgt als je ouder wordt. Ik kan in mijn medicatieoverzicht zien wat de dosering is. En mocht ik last krijgen van bijwerkingen, dan kan ik dat online in de bijsluiters opzoeken.”

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Rathenau
Risico’s AI vragen om terughoudendheid in gebruik
Ketenmonitoring hackathon
Proefproject aanvullende ketenmonitoring en -logging afgerond
toestemmingsplatform
Eerste apotheek aangesloten op online toestemmingsplatform Mitz
mock-up operatiecentrum
Oefenenen in mock-up van nieuw operatiecentrum UMCG
Lichaamsgeluiden wearable
Akoestische wearable monitort lichaamsgeluiden
Digitaal contact
Uw Zorg Online en BeterDichtbij integreren digitale diensten
Partnerportaal
Eenmalig inloggen bij partnerportaal voor juiste informatie
Het programma HDAB-NL wil een veilige toegang waarborgen tot gezondheidsgegevens.
VWS start programma Health Data Access Body (HDAB-NL)
Hartcentrum samenwerking
Bundelen van krachten moet leiden tot één hartcentrum
Philips
Philips ondertekent Green Deal Duurzame Zorg
Volg jij ons al?

Je hebt een abonnement nodig om verder te lezen.

Je 3e gratis artikel is voorbij, klik op de button onderin om een abonnement af te sluiten.