Het medicatieoverzicht èn bijsluiters online bekijken

Koos Plasmans (68 jaar) bekijkt regelmatig zijn online medicatieoverzicht via het portaal van zijn huisarts. Hij slikt dagelijks medicijnen voor suikerziekte, astma, zijn hoge bloeddruk en jicht. “Ik kan het medicatieoverzicht én de bijsluiters van mijn medicijnen online bekijken.”

“Sinds een jaar of twee biedt mijn huisarts deze dienst aan. Eigenlijk hoef ik er zelf niets meer voor te doen. Aan de hand van mijn online medicatieoverzicht controleert de apotheek bij mijn huisarts of alles nog klopt. Na goedkeuring van de huisarts, maakt de apothekersassistente mijn pakketje medicijnen klaar en wordt het thuisbezorgd. Ik krijg altijd een mail van de apotheek wanneer ze de medicijnen komen brengen. Mocht de dag mij niet uitkomen, dan kan ik een mail terugsturen waarin ik een andere dag opgeef. Of ik haal het zelf op, de apotheek zit hier om de hoek.”

“Vroeger belde ik naar de assistente van de huisarts voor nieuwe medicijnen. Die kon ik dan later ophalen bij de apotheek. Tegenwoordig is het een stuk makkelijker. Ik krijg elke drie maanden automatisch mijn nieuwe medicijnen. Ik hoef dus zelf niet meer in de gaten te houden of mijn medicijnen al bijna op zijn en ik weer nieuwe moet aanvragen. Wel log ik af en toe in als ik tijdelijk andere medicijnen gebruik. Niet voor mijn suikerziekte en astma, dat medicijngebruik is al jaren hetzelfde. Maar af en toe heb ik van die dingen waar je last van krijgt als je ouder wordt. Ik kan in mijn medicatieoverzicht zien wat de dosering is. En mocht ik last krijgen van bijwerkingen, dan kan ik dat online in de bijsluiters opzoeken.”

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
steunhart
Nederlandse primeur: Kind wacht met mobiel steunhart thuis op harttransplantatie
zorgsector
Zorgsector gevoelig voor AI-hackers
eenzaamheid
Dr. Margo van Kemenade: ‘Zorgrobots effectief bij bestrijden eenzaamheid’
biomarrkers operatie
Operaties zonder complicaties via biomarkers
zorgmodel
Zorgmodel 5.0 : radicale verandering vergt meer focus op data
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Klinische research unit; Technologie in gebruik en bestuurswisselingen
Philips designers laten tijdens de Dutch Design Week 2023 in Eindhoven zien hoe de gezondheidszorg kan transformeren met geluid en beeld.
Philips' Vooraanstaande Zorginnovatie op Dutch Design Week
taaislijmziekte
Zelflerende chip detecteert taaislijmziekte
Spraakgestuurd rapporteren is momenteel trending in de ouderenzorg omdat het efficiënt tot professionele rapportages leidt en veel tijd bespaart.
Attendi en Nedap bundelen krachten voor spraakgestuurde rapportage in de zorg
Zorgmodel
Zorgmodel 5.0 vergt een radicale verandering
Volg jij ons al?

Je hebt een abonnement nodig om verder te lezen.

Al abonnee? Log in.

Nog geen abonnement? Bekijk hier onze abonnementen