Search
Close this search box.
Search

Onderzoek & Innovatie – de masterchef illusie

Dag Manon, veel dokters hebben de neiging om zichzelf te zien als een zeer exclusieve masterchef van een drie sterrenrestaurant, waar iedere dag unieke gerechten worden gemaakt. In werkelijkheid zijn de meeste ziekenhuisafdelingen meer te vergelijken met een bistro, waar betrekkelijke standaard gerechten worden gekookt, met hier en daar wat variatie in type saus en bijgerechten.

In deze blogreeks kijken Manon Roest en Fenna Heyning van STZ (Samenwerkende Topklinische OpleidingsZiekenhuizen) vanuit een wetenschappelijk perspectief naar nut en noodzaak van innovatie in de zorg. Lees hier de blog van Manon Roest van afgelopen zaterdag, waar Fenna Heyning op reageert.

Deze masterchef-illusie kan belemmerend zijn bij het accepteren van innovaties die elders zijn ontwikkeld. Dat betekent namelijk dat je bereid bent om onder ogen te zien dat jouw eigen situatie behoorlijk overeenkomt met de situatie elders.

Succesvol opschalen innovatie

Op dit moment is het succesvol implementeren en opschalen van innovaties nog sterk afhankelijk van het persoonlijk charisma van de afdelingsdokter of verpleegkundige. Op diens gezag, goodwill en charme lukt het om alle hindernissen te overwinnen en de innovatie te laten slagen. Als diezelfde innovatie dan elders geprobeerd wordt, ontbreekt de oorspronkelijke bevlogen professional en kan het implementatietraject knap lastig zijn. Er is weerstand en een gevoel dat oplossing van elders niet past op eigen situatie.

Het model waar ik dus vooral in geloof is in het verder professionaliseren van de organisatie van zorg. Hoe richt je je polikliniek/afdeling/ziekenhuis zodanig in, dat je de noodzakelijke randvoorwaardes voor implementatie van een innovatie kunt herkennen en de benodigde experts beschikbaar hebt om deze voorwaardes in orde te maken?

Ik denk dat enerzijds de randvoorwaardes vaker op elkaar lijken dan de ‘masterchefs’ denken, anderzijds is de uitdaging om juist in een professionele organisatie ruimte te laten voor creativiteit en improvisatie.

Verdere professionalisering

Het Finse model van een rondreizend expertiseteam kán een opstap zijn naar zo’n verdere professionalisering. Belangrijk is dan wel dat het expertiseteam zijn kennis goed overdraagt. Als het slechts even in- en uitvliegt, dan zal de rest van de organisatie doorgaan op de manier waarop ze het vroeger ook altijd deden, dat zou zonde zijn. Duurzame kennisoverdracht zoals jij beschrijft bij de goede doelen dus!

Martijn Kregting

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Door
Lees ook
GIDH
Global Initiative on Digital Health (GIDH) officieel van start
Oncologienetwerk
Nieuw oncologienetwerk Noord- en Oost-Nederland
Verbeterprogramma ouderenzorg
Samenwerking centraal in verbeterprogramma Samen Beter
eiwitten
Menselijke eiwitten herkennen met nieuwe techniek
Digitale proeftuin
Digitale proeftuin maakt wegwijs in nieuw UZI-stelsel
challenge
Digivaardig in de zorg komt weer met Digifit challenge
Veertien IZA-partners hebben Digizo.nu opgericht om te helpen bij het opschalen van bewezen zorginnovaties.
Digizo.nu helpt bewezen innovaties opschalen
Robotchirurgie
Robotchirurgie in de ruimte
authenticatie
Stapsgewijs leren in pilot ZORG-ID Smart
revalidatiezorg epd
Nieuw EPD voor de revalidatiezorg
Volg jij ons al?