Search
Close this search box.
Search

4,1 miljoen naar ontwikkeling draagbare kunstnier

Om Nextkidney te helpen om een spoedige marktintroductie van de draagbare kunstnier mogelijk te maken, werd op 7 november jongstleden een crowdfundingsactie bij het platform Oneplanetcrowd opgestart. Deze campagne, die op 5 januari eindigde, leverde een bedrag van 4,1 miljoen euro op.

Oneplanetcrowd is het grootste duurzame crowdfundingplatform van Nederland. Maarten de Jong, directeur van Oneplanetcrowd is bijzonder trots op het behaalde resultaat voor de financiering van de doorontwikkeling van de draagbare kunstnier. “Voor Oneplanetcrowd is dit de grootste financieringscampagne sinds 2019 en de op één na grootste aller tijden. Prachtig om te zien dat onze achterban van investeerders net als wij het belang en de potentie zien van deze innovatie voor nierpatiënten.’’

Draagbare kunstnier

Nextkidney is voortgekomen uit het initiatief van de Nierstichting, Debiotech (Zwitserland), Dialyss (Singapore) en de zorgverzekeraars CZ, ZilverenKruis en Menzis met als doel patiënten meer vrijheid en kwaliteit van leven te geven.

Hiertoe is in de afgelopen jaren gewerkt aan een uniek apparaat waarmee patiënten zelfstandig kunnen dialyseren. Met deze draagbare kunstnier kunnen patiënten kunnen vaker, langer en waar zij maar willen dialyseren. Daarmee krijgen zij een deel van hun vrijheid terug, verbetert de kwaliteit van hun leven en stijgt bovendien de levensverwachting. Doordat er minder zorgondersteuning en dialysevloeistof nodig is, dalen de kosten van de behandeling.

Over Nextkidney

Nextkidney is een bedrijf dat zich richt op een combinatie van maatschappelijke impact en rendement. In laboratoria in Lausanne en Singapore vindt de ontwikkeling plaats van de ‘Neokidney’, de nieuwe internationale aanduiding voor de draagbare kunstnier. Vanuit Nederland wordt het management, de productie en de commercie aangestuurd.

Wereldwijd krijgt deze unieke en baanbrekende samenwerking met zowel patiënten, artsen en onderzoekers als Nederlandse zorgverzekeraars, veel aandacht als nieuw innovatiemodel.

Vanwege de succesvolle crowdfunding en interesse van nationale en internationale investeerders biedt Nextkidney de mogelijkheid om tot eind januari te investeren. Wie wil helpen deze unieke zorginnovatie op de markt te brengen kan zich voor de aankomende webinars daartoe hier registreren.

Ron Smeets

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Hersenatlas
Zwaartekracht-subsidie voor hersenatlas en het lot van eiwitten
Aneurysma
Nieuwe betrouwbare methode om aneurysma’s te volgen
leerling-verpleegkundigen
Albert Schweitzer succesvol met behoud leerling-verpleegkundigen
Databeschikbaarheid
Betere zorg dankzij goede databeschikbaarheid
Woonomgeving
Empathische woonomgeving past zich aan bij wensen bewoners
Gegevens delen
Derde pilot proactief gegevens delen
Digitalisering expertisecentrum
Expertisecentrum bundelt kennis digitalisering en welzijn
wiel
Wiel zelf uitvinden hoeft niet, maar ontwikkel er wel op door
breuk
Virtual Fracture App slaat aan in Albert Schweitzer
monitor
E-healthmonitor signaleert stagnerende inzet digitale zorg
Volg jij ons al?