Search
Close this search box.
Search

Ascom wint Technology Leadership Award 2022

Ascom heeft de ‘Frost & Sullivan Technology Innovation Leadership Award 2022’ gewonnen. Het bedrijf is een internationale aanbieder van ICT-oplossingen en mobiele werkstroomsystemen voor de gezondheidszorg en de zakelijke markt. De jury van deze internationale prijs was vooral onder de indruk van het innovatieve vermogen van Ascom en de krachtige integratie van medische hulpmiddelen die wordt bereikt.

Ascom wordt in het juryrapport, waarin de toewijzing van de award wordt uitgelegd, geprezen voor de voortvarende aanpak van de digitalisering van de zorg. De missie van Ascom is het bieden van near-realtime oplossingen voor mobiele en tijdgevoelige omgevingen. De laatste tijd groeit het bedrijf snel, mede dankzij een uitgekiende partnerstrategie. In november 2022 werd bijvoorbeeld nog IP Care verwelkomd als nieuwe partner.

Integratie medische hulpmiddelen

Darrell Huntsman, Chief Executive Officer van Frost & Sullivan vertelt: “Ons wereldwijde team van Growth Pipeline-experts identificeert en evalueert groeikansen in meerdere sectoren, technologieën en regio’s. Als onderdeel hiervan herkennen we bedrijven die consequent een groeistrategie ontwikkelen en die effectief nieuwe uitdagingen aangaan en kansen pakken. Ascom voldoet aan al die kwalificaties, met name de implementatie en strategische analyses op het gebied van de integratie van medische hulpmiddelen maken indruk.”

Snel groeiende markt connectiviteit

Ascom heeft duidelijk de wind mee omdat de vraag naar digitale oplossingen voor medische hulpmiddelen snel stijgt. Frost & Sullivan, het bedrijf dat de award uitreikt, schat dat de wereldwijde markt op het gebied van connectiviteit van medische hulpmiddelen in 2022 ongeveer $2,5 miljard bedraagt. Naar verwachting groeit dit in 2026 door naar plusminus $9 miljard. De groeiende markt wordt in een recent onderzoek van Ascom onderstreept. Daarin gaf bijna 60 procent van de verpleegkundigen aan dat technologie in hun werk een belangrijke rol speelt en hen gericht ondersteunt. 

Award voor disruptief vermogen

Ascom onderscheidt zich met disruptieve technologieën en nieuwe bedrijfsmodellen zoals Digistat, het leveranciersonafhankelijke platform voor Medical Device Integration (MDI). Ook de intelligente alarmfiltermogelijkheden van Ascom speelden een rol bij het toekennen van de internationale award. Samen lossen deze innovaties voor verpleegkundigen een aantal belangrijke problemen op met betrekking tot klinische workflows. Nicolas Vanden Abeele, CEO van Ascom: “De Frost & Sullivan Award bevestigt onze flexibiliteit bij het digitaliseren van workflows in zorgsystemen. Ons Ascom Healthcare Platform (AHP), met oplossingen voor klinische workflows, voldoet aan de digitaliseringsbehoefte met een open en flexibele architectuur. Deze kunnen professionals uitbreiden en integreren met bestaande systemen en toepassingen.”

Peter icthealth

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Hersenatlas
Zwaartekracht-subsidie voor hersenatlas en het lot van eiwitten
Aneurysma
Nieuwe betrouwbare methode om aneurysma’s te volgen
leerling-verpleegkundigen
Albert Schweitzer succesvol met behoud leerling-verpleegkundigen
Databeschikbaarheid
Betere zorg dankzij goede databeschikbaarheid
Woonomgeving
Empathische woonomgeving past zich aan bij wensen bewoners
Gegevens delen
Derde pilot proactief gegevens delen
Digitalisering expertisecentrum
Expertisecentrum bundelt kennis digitalisering en welzijn
wiel
Wiel zelf uitvinden hoeft niet, maar ontwikkel er wel op door
breuk
Virtual Fracture App slaat aan in Albert Schweitzer
monitor
E-healthmonitor signaleert stagnerende inzet digitale zorg
Volg jij ons al?