Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Babylon Health haalt 550 miljoen dollar op

Babylon Health heeft bij een recente investeringsronde 550 miljoen dollar opgehaald. Tot de financiers behoren het Public Investment Fund (PIF) van Saudi-Arabië, het ERGO-fonds uit München, een onbekende Amerikaanse verzekeraar en de bestaande investeerders Kinnevik en Vostok New Ventures.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Babylon Health zal het verse kapitaal inzetten om zijn activiteiten uit te breiden naar de VS en Azië. Tegelijkertijd moet de financiering meer onderzoek mogelijk maken naar de diagnose van serieuze aandoeningen.

Babylon Health levert mobiele diensten waarmee patiënten via tekst en video direct contact kunnen hebben met artsen, verpleegkundigen en therapeuten voor relatief eenvoudige vragen over hun gezondheid. Ook biedt Babylon Health de mogelijkheid om diagnoses uit te voeren op basis van kunstmatige intelligentie.

AI chatbot

Babylon Health levert zijn diensten aan onder andere de Britse publieke gezondheidsdienst NHS, dat sinds kort gebruik maakt van de nieuwe AI chatbot van het bedrijf.

De chatbot is ontwikkeld om patiënten met urgente problemen te scheiden van patiënten met relatief eenvoudige klachten. De chatbot doet vooral dienst in afgelegen gebieden waar toegang tot een arts over het algemeen beperkt is. Momenteel staan er zo’n 20.000 mensen op de wachtlijst voor de chatbot.

Babylon koppelt symptomen aan een meest waarschijnlijke diagnose op een patiëntvriendelijke wijze en leidt de gebruiker naar de best passende service. (bron: YouTube/Babylon Health)

Tot dusver 1,2 miljoen digitale consulten

Babylon Health haalde bij een investeringsronde in 2017 al 50 miljoen Britse pond op, omgerekend zo’n 60 miljoen euro. Dit geld werd toen onder meer gebruikt voor de verdere ontwikkeling van de AI-capaciteiten van zijn klinische diagnosetool.

Een jaar eerder ontving Babylon Health een kapitaalinjectie van 19 miljoen Britse pond. Het geld was afkomstig van onder andere Demis Hassabis and Mustafa Suleyman, oprichters van DeepMind, de Britse AI-startup die in 2014 voor een half miljard dollar door Google werd gekocht.

Het Britse Babylon Health, opgericht in 2013, verstrekt naar eigen zeggen dagelijks zo’n 4.000 medische adviezen en staat gemiddelde elke tien seconden in contact met een patiënt. De diensten van het bedrijf dekken nu 4,3 miljoen mensen wereldwijd. Tot dusver is Babylon Health goed voor 1,2 miljoen digitale consulten.

CEO Babylon Health op E-healthweek 2020

Oprichter en CEO van Babylon Health is Ali Parsa. Parsa is één van de keynote speakers tijdens de ICT&health Openingsmanifestatie van de e-healthweek 2020.

Beeld Ali Parsa – Baylon Health

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen