Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

BeterDichtbij drie maanden kosteloos beschikbaar

BeterDichtbij heeft besloten haar digitale (e-health) dienst vanwege de bijzondere situatie rondom het coronavirus (COVID-19) kosteloos beschikbaar te stellen aan alle ziekenhuizen in Nederland. In de strijd tegen de verspreiding van het virus moeten veel huisartsen(posten) en ziekenhuizen afspraken afzeggen of vervangen door zorg op afstand. De e-health oplossing van BeterDichtbij draagt daar aan bij. Patiënten kunnen, na persoonlijke uitnodiging, digitaal in contact blijven hun eigen artsen.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Via BeterDichtbij kunnen artsen en patiënten berichten, foto’s en links met elkaar uitwisselen. Voor een zogenoemd e-consult kan een beeldbelafspraak gemaakt worden. Patiënten kunnen BeterDichtbij gebruiken via een speciale app. Voor zorgverleners is er een eigen webplatform. Nu Nederland in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) verder op slot gaat kan deze dienst bijdragen om de zorg, met minder intermenselijk contact, op peil te houden.

BeterDichtbij ‘Light’

Naar aanleiding van de ontwikkelingen rondom het coronavirus is een speciale, ‘light’, versie van BeterDichtbij nu landelijk en per direct, kosteloos, beschikbaar voor alle huisartsen(posten) en ziekenhuizen in Nederland. Hiermee krijgen deze zorginstellingen de mogelijkheid de poliklinische zorg zoveel mogelijk, op afstand, door te laten gaan. Vooralsnog is de periode voor het kosteloos gebruik van de dienst op drie maanden bepaald.

Wanneer een ziekenhuis of huisartsen(post) een vaste contactpersoon aanwijst, dan kan de dienst binnen twee dagen geactiveerd worden. De eerste personen worden middels een digitale training aangesloten. Daarna kunnen meer vakgroepen eenvoudig worden aangesloten via train-de-trainer.

Binnen BeterDichtbij worden alle gegevens, om de veiligheid te waarborgen, versleuteld. Inloggen op het platform is alleen mogelijk na persoonlijke verificatie. Omwille van de privacy voldoet de dienst aan de AVG wetgeving en is het platform NEN7510/ISO 27001 gecertificeerd.

BeterDichtbij is een dienst die van en voor de zorgsector ontwikkeld is door de Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen (SAZ). Het doel is de zorg eenvoudiger maken, extra service verlenen en de patiënt gemakkelijk informeren. Sinds 2018 is BeterDichtbij een zelfstandige organisatie. De dienst wordt regelmatig voorzien van nieuwe functies die zorg-op-afstand uitgebreider en beter bereikbaar maken.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen