Blinden naar de Bios met App - Nieuwsoverzicht van 15 september

ma 4 januari 2016 - 12:25
20150905_Watson-0035-scaled
Apps
Nieuws

Verder in het overzicht: Te veel Facebook vrienden mogelijk ongezond en IBM laat Watson 'zien'. Deel dit bericht met #icthealth

Blinden naar de Bios met App

Het is voor mensen die blind of slechtziend zijn vaak lastig om films te volgen. Ze krijgen niets of weinig mee van de gebeurtenissen tussen de dialogen in. Maar nu is er de nieuwe App Watson, die vertelt wat er op het scherm gebeurt, waardoor je de film beter kan volgen. De App is ontwikkeld door Stichting Bartimeus Sonneheerd en Soundfocus.

Zonder Wifi of internet

Voor de App is in de bioscoop geen Wifi of internet nodig. Voor je naar de bios gaat, moet je wel even het bestand van de film downloaden. Het mooie is dat de App zelf regelt dat het geluid van de audiodescriptie synchroon loopt met de film. Dat doet de App met behulp van geluidsherkenning. Het hele bericht vindt u op de site van Bartimeus Sonneheerd.

Hoe meer hoe beter? Dat geldt niet voor Facebook vrienden!

Gebruikers van Facebook en LinkedIn met veel en verschillende volgers of vrienden, lopen meer risico op reputatieschade, psychische problemen en lichamelijke klachten. Dat blijkt uit onderzoek van de Nottingham Trent Univsersity. De onderzoekers constateerden dat hoe groter het netwerk, hoe eerder je geneigd bent de context van je volgers te vergeten. Als je baas een van je Facebookvrienden is, is het bijvoorbeeld niet zo handig om je wildste uitgaansfoto's met iedereen te delen. De oplossing? Gebruik de tools die er zijn om je volgers in groepen in te delen. Zo voorkom je dat je de foto van je hamster met het management deelt.

IBM laat Watson 'zien'

U las hierboven over de App Watson, maar wellicht kent u Watson ook als naam van de Kunstmatige Intelligentie van IBM. Op dit moment is IBM bezig om Watson te laten 'zien'. Hiervoor nemen zij het bedrijf Merge Healthcare over. Merge Healthcare beschikt over een platform waarmee medische afbeeldingen gemaakt, verwerkt en uitgewisseld kunnen worden. Watson kon al afbeeldingen herkennen. Door nu de data en afbeeldingen van Merge toe te voegen, kan het systeem daadwerkelijk medische afbeeldingen gaan herkennen en interpreteren. De aankoop past perfect in het in april gelanceerde Watson Health programma.