Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
8 januari 2020
Artikel delen

CES: Nieuwe gezondheids-apps en gadgets van Philips

Philips heeft op de CES in Las Vegas een aantal digitale gezondheidsoplossingen voor consumenten gepresenteerd. Het zijn met name uitbreidingen van reeds bestaande apps en health gadgets op het gebied van mondverzorging, Mother & Child Care en slaap.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Daarbij richt Philips zich op de individuele behoeften van mensen en stelt hen in staat gezondere keuzes te maken, aldus de fabrikant. Afgelopen jaar meldde Philips dat Nederlanders relatief weinig e-health toepassingen gebruiken. Het beschikbaar maken van meer gezondheids-apps en gadgets voor consumenten kan wellicht een bijdrage leveren aan de acceptatie van e-health.

“Philips wil met de ontwikkeling van gezondheids-apps en het integreren van diensten met cloud based AI gezondheidsoplossingen aanbieden die zich aanpassen aan de doelen, voorkeuren en het gedrag van gebruikers, zo zei Roy Jacobs, Chief Business Leader Personal Health tijdens de perspresentatie in Las Vegas.

Beter tanden poetsen

Als uitbreiding op de oplossingen voor mondverzorging, zoals de smart tandenborstels van Sonicare, introduceert Philips een nieuwe versie van het BrushSmart programma. Deze app is ontworpen om poetsgedrag thuis te verbinden met professionele tandheelkundige zorg om de gezondheid van de mond en het algehele welzijn beter te begrijpen, te motiveren en te verbeteren.

Met toestemming van gebruikers van de connected Sonicare tandenborstel wordt real-time over het poetsgedrag verzameld en geanalyseerd. Wie goed poetst wordt beloond. Bijvoorbeeld met gratis opzetborstels of een nieuwe Philips Sonicare ExpertClean tandenborstel.

Slaapproblemen aanpakken

Philips wil wereldwijd 80% van alle slaapproblemen aanpakken. Daarvoor onthulde de fabrikant in Las Vegas ook de SmartSleep Deep Sleep Headband 2. Voor de ontwikkeling van de nieuwe versie werd gebruik gemaakt van de ervaringen van consumenten met het eerste model.

Het nieuwe model heeft meer comfort en beschikt onder andere over nieuwe zogenoemde ‘Fall Asleep Sounds’. De SmartAlarm functie zorgt ervoor dat de drager 5 tot 30 minuten voor de geplande werktijd, in een lichte slaapfase, wakker gemaakt wordt.

‘Volg’ je baby met Baby+

Tot slot introduceerde Philips, na het succes van Zwangerschap+, de Baby+ app. Hiermee kunnen ouders de groei van hun baby volgen en advies te ontvangen dat specifiek is voor elke fase van de ontwikkeling van hun baby.

Daarnaast heeft de Baby+ app enkele leuke toepassingen zoals de face-a-day functie. Daarmee kunnen het ontwikkelende uiterlijk en de groei van de baby vastgelegd en eventueel gedeeld worden. Beide apps kunnen gratis gedownload worden via de Apple App Store en Google Play.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen