Search
Close this search box.
Search

Bezoekers van de presentatie van Klein Nagelvoort en Hain krijgen concreet advies over het toepassen van AI in de zorg.

Concreet advies over het toepassen van AI in de zorg

Tijdens de ICT&health World Conference slaan het UMCG en Epic de handen ineen om over hun verregaande samenwerking op het gebied van de inzet van generatieve AI in de gezondheidszorg te spreken. Bezoekers van de presentatie krijgen concreet advies over het toepassen van AI in de zorg.

Professor dr. Stephanie Klein Nagelvoort Schuit van het UMCG en Senior vicepresident voor R&D van Epic Seth Hain werken niet alleen samen in het UMCG maar ook tijdens de komende ICT&health World Conference van 14 t/m 16 mei in het MECC Maastricht . Samen vertellen ze dan over de inzet van generatieve AI. “De beste ideeën om de zorgverlening te innoveren en te verbeteren komen toch echt van de zorgverleners zelf. Immers, doktoren, verpleegkundigen en verzorgenden werken dagelijks voor en met patiënten”, zegt Klein Nagelvoort. “Dit soort samenwerkingen versnelt innovatie. Wil je de transformatie in de zorg gaan realiseren, dan moet je écht inzetten op AI”, vult Hain aan.

Meerwaarde AI voor transitie van zorg

Beiden zien elkaars meerwaarde bij de transitie van zorg: “Juist omdat we totaal verschillende invalshoeken hebben in ons werk, vinden we elkaar. IT weet wat technisch mogelijk is en hoe het systeem moet worden geconfigureerd, terwijl artsen de visie bepalen door hun kennis praktijkervaring in de zorgverlening.”

Wat hen betreft moet de transformatie van binnenuit komen door van elkaar te leren, want een transformatie kun je niet opleggen. En bij die transformatie is de inzet van generatieve Artificial Intelligence onontbeerlijk. “Het is een kans om de vooruitgang en de innovaties die we hebben bereikt met betrekking tot het gebruik van generatieve AI te laten zien. We kunnen in Maastricht allemaal onze inzichten hierover delen”, zegt Klein Nagelvoort.

Voortrekkersrol

Als hoogleraar Future Healthcare, internist acute geneeskunde en vicevoorzitter van de raad van bestuur van het UMCG heeft Klein Nagelvoort een voortrekkersrol gespeeld bij het naadloos integreren van digitalisering, onderwijs, epidemiologie en biostatistiek. Aan de basis hiervan staan data gebaseerde besluitvorming en gestroomlijnde workflow processen. “Dat is heel belangrijk voor de toekomst van de gezondheidszorg. Tijdens onze presentatie delen we hoe generatieve AI de zorg verbetert door de efficiëntie ervan te verhogen en zo de patiëntenzorg te personaliseren”, vertelt Klein Nagelvoort.

Haar toewijding aan het verbeteren van de gezondheidszorg gaat verder dan haar officiële rollen. Zo neemt ze ook actief deel aan cruciale gezondheidszorginitiatieven. Stephanies betrokkenheid bij de Adviescommissie Pakketzorg van het Zorginstituut Nederland en haar rol als bestuurslid van de NFU (Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra) laten haar leiderschap en invloed zien bij het vormgeven van het zorglandschap.

Bezoekers van de presentatie van Klein Nagelvoort en Hain krijgen concreet advies over het toepassen van AI in de zorg. Dus dat betekent: praktische voorbeelden van verbeterde patiëntenzorg en workflow efficiëntie.

Ron Smeets

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Hersenatlas
Zwaartekracht-subsidie voor hersenatlas en het lot van eiwitten
Aneurysma
Nieuwe betrouwbare methode om aneurysma’s te volgen
leerling-verpleegkundigen
Albert Schweitzer succesvol met behoud leerling-verpleegkundigen
Databeschikbaarheid
Betere zorg dankzij goede databeschikbaarheid
Woonomgeving
Empathische woonomgeving past zich aan bij wensen bewoners
Gegevens delen
Derde pilot proactief gegevens delen
Digitalisering expertisecentrum
Expertisecentrum bundelt kennis digitalisering en welzijn
wiel
Wiel zelf uitvinden hoeft niet, maar ontwikkel er wel op door
breuk
Virtual Fracture App slaat aan in Albert Schweitzer
monitor
E-healthmonitor signaleert stagnerende inzet digitale zorg
Volg jij ons al?