COVID-19 programma voor healthtech-startups gelanceerd

Wereldwijd werken medici, multinationals, app ontwikkelaars en start-ups keihard aan innovatieve oplossingen die een bijdrage kunnen leveren aan het beteugelen van de coronacrisis. Oplossingen die het verschil kunnen maken voor zorgverleners en patiënten. Techleap, voorheen Startup Delta, gaat samen met experts healthtech-startups helpen.

Daarvoor heeft Techleap een eenmalig COVID-19 programma gelanceerd. Daarmee kunnen de startups klaargestoomd worden om hun oplossingen snel op te schalen en beschikbaar te maken voor die mensen die deze nu nodig hebben.

De impact van COVID-19 verminderen

Er zijn een aantal Nederlandse startups geselecteerd die direct een bijdrage leveren aan oplossingen om de impact van de coronacrisis en COVID-19 helpen te verminderen. Daarbij bieden ze cruciale ondersteuning aan degenen die zich inzetten voor de bestrijding van het virus en de ziekte.

De startups zijn actief op verschillende gebieden, zoals diagnose, patiëntenzorg, levering van apparatuur en infectiebestrijding. Het gaat om oplossingen en producten zoals het desinfecteren van gezichtsmaskers met behulp van UV-licht, het thuis monitoren van de hartslag om corona voortijdig te herkennen, zoals de slimme pleister met app die al ingezet wordt bij het St. Antonius ziekenhuis. Of het digitaal dagboek voor patiënten en familie waarmee het zogenoemde Post-IC stresssyndroom voorkomen kan worden.

Online sessies voor healthtech-startups

Het programma bestaat uit drie online sessies ten behoeve van de betrokken bedrijven. Met de sessies, in combinatie met uitgebreide intakes, moeten de grootste obstakels voor het schalen van de startups blootgelegd worden. Vervolgens wordt samen met de experts en het team van Techleap geprobeerd deze obstakels zoveel mogelijk weg te nemen.

“In deze crisistijd wil Techleap.nl startups in nood en die met hun oplossingen helpen COVID-19 bestrijden, empoweren. Met dit programma willen we de levering van medische oplossingen versnellen naar waar ze het meest nodig zijn”, aldus Nils Beers, CEO van Techleap.nl.

De volgende startups zijn geselecteerd voor het eenmalige COVID-19 programma van Techleap: AirBliss+, Caro Health, Games for Health, Happitech, Pulmo Tech, Synappz Digital Healthcare, UV Smart en VFA Technology.

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Gegevensuitwisseling
Mandaat EHDS: Nederland verzilvert 4 hoofdposities
Rathenau
Risico’s AI vragen om terughoudendheid in gebruik
Ketenmonitoring hackathon
Proefproject aanvullende ketenmonitoring en -logging afgerond
toestemmingsplatform
Eerste apotheek aangesloten op online toestemmingsplatform Mitz
mock-up operatiecentrum
Oefenenen in mock-up van nieuw operatiecentrum UMCG
Lichaamsgeluiden wearable
Akoestische wearable monitort lichaamsgeluiden
Digitaal contact
Uw Zorg Online en BeterDichtbij integreren digitale diensten
Partnerportaal
Eenmalig inloggen bij partnerportaal voor juiste informatie
Het programma HDAB-NL wil een veilige toegang waarborgen tot gezondheidsgegevens.
VWS start programma Health Data Access Body (HDAB-NL)
Hartcentrum samenwerking
Bundelen van krachten moet leiden tot één hartcentrum
Volg jij ons al?