Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

De digitale revolutie in zorg is kinderschoenen ontgroeid

De digitale revolutie in zorg en medische wetenschap is een feit. E-health is de kinderschoenen uit en gaat met groeistuipen richting volwassenheid. Technologieën zoals 3D-printen, AI, Beeldbellen, blockchain, domotica, big data, Internet of things (IoT), Robotica, Sensoring, VR/AR, transformeren afzonderlijk en in combinaties de zorg en de medische wetenschap in toenemende mate. Op de ICT&health conferentie aan het einde van de e-healthweek in januari 2018 wordt de revolutie onder de loep genomen.

Natuurlijk is digitale technologie alleen onvoldoende om de zorg te transformeren en betaalbaar te houden. Technologie faciliteert, maar het zijn de stakeholders in de zorg en wetenschap die samen e-health kunnen laten falen of tot een succes kunnen maken. Positief hier is dat bijvoorbeeld zorgverzekeraars e-health steeds meer ondersteunen.

Zorgen over digitalisering

Ook zijn er zorgen over digitale technologie. Zo vrezen zorgmedewerkers voor hun functie als robots het werk overnemen. Bovendien is het maar de vraag of digitalisering van zorg de kosten zal drukken of juist duurder zal maken. Dan is er nog de impact van regulering – zoals het vergroten van de privacy van patiënten  – en van standaardisatie – denk aan MedMij op digitalisering.

Vragen uit de markt

De e-health week in januari 2018 2018 en de afsluitende ICT&health Conferentie moeten samen een totaalbeeld bieden op de stand van zaken en de toekomst van e-health. Als technologie en als onderdeel van het grotere speelveld van kostenbeheersing, wetgeving en samenwerking tussen stakeholders in de zorg.

Waar de e-healthweek voornamelijk is bedoelt om de patiënt in de regio’s te informeren, is de ICT&health Conferentie bedoeld om de relevante zaken voor de zorgorganisaties te duiden. Want begrijpt u de werkelijke impact én voordelen? Hoe loodst u uw zorgorganisatie door de digitale transformatie? Hoe regelt u de financieringen? En wat mag u van de overheid en de zorgverzekeraar verwachten? Vragen die volop leven in de zorgsector en die in dit congres op tafel liggen.

De implementatie

Tijdens de ICT&health conferentie 2018 krijgt u net zoals het afgelopen jaar antwoorden van deskundigen, beleidsmakers en beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg. Ook krijgt u weer volop de mogelijkheid om de voordelen van bestaande oplossingen te ontdekken zodat u het gat tussen innoveren en implementatie kunt dichten.

E-healthweek slotmanifestatie

Op vrijdag 26 januari 2018 sluit de e-healthweek af met de ICT&health conferentie. Het is van 9:00 tot 17:00 de kick-of van het nieuwe jaar en het moment voor duiding waarbij de implementatie van technologische ontwikkelingen en zorginnovaties centraal staat.

De ICT&health Conferentie wordt ingericht door en voor overheden, bestuurders, wetenschappers, medisch specialisten, zorg professionals, patiënten, innovatie leiders, universiteiten en bedrijven uit alle sectoren van de gezondheidszorg en sociale ondernemerschap.

Aanmelding

Inmiddels hebben honderden zorgprofessionals en belangstellenden zich al aangemeld. Wilt u ook verzekerd zijn van een gratis entree ticket? Meld u zich dan snel aan. en stel uw ticket veilig. Wacht niet te lang want vol is helaas echt vol. Zorginstellingen, universiteiten en bedrijven die ruimte willen om relevante technologische oplossing en/of innovaties aan de zorg te tonen kunnen een e-mail sturen aan events@icthealth.nl en naar de mogelijkheden informeren.

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen