Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Garmin lanceert nieuwe smartwatches tijdens IFA

Garmin heeft tijdens de elektronicabeurs IFA in Berlijn vier nieuwe smartwatches gelanceerd. Het gaat om de Vívoactive 4s, Vívomove Style, Legacy Hero-serie First Avenger en de Venu die alleen een focus hebben op persoonlijke gezondheid. Met de nieuwe slimme horloges wil Garmin direct de concurrentie met Apple aan gaan, zo lijkt.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

De Vívoactive 4 en de 4s zijn de opvolgers van de vorig jaar geïntroduceerde Vívoactive , een mid-range smartwatch specifiek bedoeld voor fitness-liefhebbers. De nieuwe serie biedt enkele nieuwe features aan boord waaronder Puls-Ox, een methode die wordt gebruikt om de verzadiging van zuurstof in de bloedbaan te meten.

Ook is de nieuwe serie voorzien van Garmin Pay en GPS tracking. de Vivoactive komt in twee varianten. De Vivoactive 4S komt met een diameter van 2,79 centimeter en de Vivoactive 4, met een diameter van 3,3 centimeter.

De vívomove 3 serie volgt vívomove HR op en is uitgerust met onder meer zoals Pulse-Ox en Body Battery energiemonitoring, GPS en Garmin Pay. Body Battery is een toepassing die stressniveau, slaapkwaliteit en activiteitsgegevens meet en op basis daarvan analyses maakt. Hiermee krijgt de gebruikers een overzicht van zijn energiereserves.

Legacy Hero, Venu

De Legacy Hero Series is een verzameling van twee speciale GPS-smartwatches en is geïnspireerd door de superheld Captain Marvel en Captain America: The First Avenger.  De serie beschikt over een aantal speciaal ontworpen thema elementen in de watchfaces en biedt tevens een First Avenger Garmin Connect app waarmee bijvoorbeeld avaters kunnen worden gebruikt.

De Venu is een GPS-smartwatch met AMOLED display en een batterijduur van vijf dagen. De smartwatch draait op Garmin OS en is uitgerust met een breed scala aan health en wellness features. Niet alleen is Pulse-Ox aan boord, maar ook diverse tools om de gezondheid van de gebruikers te monitoren en te analyseren. Gebruikers van de Venu krijgen bovendien de beschikking over de Garmin Coach, een trainingsprogramma voor hardlopers inclusief een virtuele personal coach.

Concurreren met Apple

Met de nieuwe line-up lijkt Garmin vooral te willen gaan concurreren met de vorig jaar gelanceerde Apple Watch Series 4. Apple ontwikkelde het slimme horloge naar eigen zeggen om medische functies beter naar voren te laten komen voor gebruikers. Zo is het display bijvoorbeeld groter dan bij voorgaande versies en geavanceerde sensoren maken elektrocardiogrammen mogelijk van de Watch.

Eén van de belangrijkste features in de Watch Series 4 is de mogelijkheid tot het maken van hartfilmpjes. Dragers van het horloge hoeven hiervoor alleen hun vinger op de digitale kroon, die is voorzien van haptische feedback, te leggen. Apple stelt dat een ECG via de ingebouwde optische hartslagsensoren binnen 30 seconden kan worden gemaakt en de data wordt opgeslagen in Apple Health Record.

Volgens Apple is de feature vooral geschikt voor mensen met hartafwijkingen of een verhoogde kans op boezemfibrilleren.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen