Search
Close this search box.
Search

In de sessie is er specifiek aandacht voor hoe je verwanten en naasten kunt betrekken in het proces via de methode ‘Helpende Hand’.

Implementatie van technologie in gehandicaptenzorg

Onder de titel implementatie van technologie in de gehandicaptenzorg verzorgt een viertal sprekers gezamenlijk een sessie tijdens de ICT&health World Conference. Centraal staat de vraag: hoe kan de inzet van zorgtechnologie mensen met een beperking helpen, zodat ze zoveel mogelijk het leven kunnen leiden dat ze willen?

De sprekers vertellen over hoe cliënten meer eigen regie en kwaliteit van leven ervaren wanneer passende technologie een vast onderdeel is van het zorg- en ondersteuningsproces in de gehandicaptenzorg. Tegelijkertijd kan technologie ook het werk van de zorgverleners ondersteunen.  Deze sessie is interessant voor: zorgverleners, onderzoekers, innovatiemanagers, beleidsmakers, bestuurders.

De vier sprekers zijn:

Interactieve sessie

In een interactieve sessie delen de sprekers nieuwe kennis uit praktijkgericht onderzoek en veel ervaringen uit de praktijk met het publiek. Centraal staat de vraag hoe je technologie betekenisvol inzet in de gehandicaptenzorg. Ook worden de bijbehorende implementatieprocessen besproken.

“Want, dat is zo eenvoudig nog niet. De nieuwe werkwijze moet ingebed worden in de dagelijkse zorgpraktijk. Implementatie van zorgtechnologie betekent een verandering voor cliënten, zorg- en ICT-professionals en de gehele zorgorganisatie”, zegt Brigitte Boon. Van der Poel en Boon geven voorbeelden uit de praktijk en laten tools zien die ook het publiek direct kan gaan gebruiken.

Helpende hand

In de sessie is er specifiek aandacht voor hoe je verwanten en naasten kunt betrekken in het proces via de methode ‘Helpende Hand’. Tom van de Belt en Maurice Magnée, van Hogeschool Arnhem Nijmegen vertellen er alles over.

“Mensen met een ernstige beperking kunnen zelf moeilijk verwoorden wat hun behoeften zijn. Via Helpende Hand laten zij hun stem, via hun naasten, horen waardoor zij profiteren van optimale inzet van zorgtechnologie”, legt Maurice Magnée uit.  

Ron Smeets

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
leerling-verpleegkundigen
Albert Schweitzer succesvol met behoud leerling-verpleegkundigen
Databeschikbaarheid
Betere zorg dankzij goede databeschikbaarheid
Woonomgeving
Empathische woonomgeving past zich aan bij wensen bewoners
Gegevens delen
Derde pilot proactief gegevens delen
Digitalisering expertisecentrum
Expertisecentrum bundelt kennis digitalisering en welzijn
wiel
Wiel zelf uitvinden hoeft niet, maar ontwikkel er wel op door
breuk
Virtual Fracture App slaat aan in Albert Schweitzer
monitor
E-healthmonitor signaleert stagnerende inzet digitale zorg
Alain-Labrique_bewerkt kopie
Digitale technologie is enabler voor duurzame zorg
shutterstock_317554598 kopie
Vergroten digitale patiëntbetrokkenheid zorgt voor gestroomlijnde workflows
Volg jij ons al?