Internationale prijs voor Lean Six Sigma-aanpak bij het UMCG

vr 20 oktober 2017 - 13:01
UMCG
Diagnostiek
Nieuws

De implementatie van Lean Six Sigma heeft het UMCG tientallen miljoenen euro's bespaard vanwege de verbetering van de zorgprocessen.

Het heeft geleid tot kortere toegangstijden tot het ziekenhuis, kortere ligduur, betere benutting van de faciliteiten (MRI, CT scan, OK), goedkopere diagnostiek, minder infecties, minder complicaties, verhoging van het aantal eerste consulten op de polikliniek en efficiëntere werkwijzen.

De besparing is gebruikt om de kortingen op te vangen die het ministerie van VWS de afgelopen jaren heeft opgelegd aan de umc's en om nieuwe beleidsintiatieven te ontwikkelen op het gebied van kwaliteit en veiligheid.

EFMD
Het EFMD (European Foudation for Management Development) is een internationale organisatie voor de ontwikkeling van managementonderwijs. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan Learning & Development programma's met grote impact, uitstekend programmamanagement en het bereiken van 'operational excellence'. Eerder wonnen al Microsoft, de London Business School en Lufthansa deze prijs. De prijs wordt uitgereikt op 2 en 3 oktober 2014 in St. Gallen, Zwitserland.