Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Jouw Omgeving finalist Europese eHealth-competitie

Jouw Omgeving is als een van acht bedrijven door naar de finale van de Europese eHealth-competitie. De winnaar zal 9 juni in Amsterdam tijdens de HIMSS eHealth week, het grootste eHealth evenement van Europa, bekend worden gemaakt. De Europese eHealth competitie en eHealth week worden jaarlijks georganiseerd in het land dat voorzitter is van de Europese Unie.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Jouw Omgeving is een ehealth-platform voor blended online hulpverlening. Het is toegankelijk voor en afgestemd op de cliënt, zijn omgeving en de betrokken hulpverleners. Jouw omgeving kwam tot stand in samenwerking met Reik, Ambiq, en het Expertisenetwerk Kinder- en Jeugdpsychiatrie waarin Accare, De Bascule, De Jutters, Yulius, Triversum, Karakter en Curium samenwerken.

Jouw Omgeving biedt gebruikers onder meer een dashboard met alle belangrijke functies, een behandel- en werkplan, een dagboek en diverse online hulpmiddelen waaronder een sociale netwerkkaart. Ook kunnen gebruikers onderling op een veilige manier berichten versturen.

Veel aandacht

Het programma werd in de zomer van 2011 in gebruik genomen waarna Jouw Omgeving landelijk veel aandacht kreeg, onder meer van Jeugd GGZ, dat een half miljoen euro in het platform investeerde. Vorig jaar werd Jouw Omgeving nog door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport betiteld als ‘ambitieus en inspirerend blended care platform’.

Jouw Omgeving is dus nu in de Europese competitie als finalist opgenomen in de categorie “Champions”, bedrijven die de start-up fase voorbij zijn en met serieuze opschaling bezig zijn. Specifieke criteria waar tijdens de selectie op wordt gelet, zijn het innovatieve karakter van de oplossing, de implementatie bij eindgebruikers, en de impact op korte termijn en meerdere vlakken zoals (patiënten, professionals, economisch).

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen