Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Laurentius lanceert behandelwijzer-app voor heup- en knieprothese

Het Laurentius heeft een behandelwijzer-app voor de heup- en knieprothese ontwikkeld. De nieuwe app biedt alle informatie die de patiënt op dat moment nodig heeft en begeleidt de patiënt stap voor stap in het behandeltraject. Om de patiënt zo optimaal mogelijk voor te bereiden op deze ingreep is het van belang dat hij goed geïnformeerd is voor, tijdens en na de behandeling, stelt het ziekenhuis.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

De patiënt kan zelf in de behandelwijzer app de behandeling selecteren en de datum van de operatie aangeven. Er ontstaat vervolgens een persoonlijke tijdlijn waardoor de patiënt precies weet wat hem te wachten staat op welk moment. Hierdoor komt hij beter voorbereid naar het ziekenhuis en zal hij minder onzekerheid ervaren, aldus het ziekenhuis.

‘App geen vervanging persoonlijke begeleiding’

De app is ontwikkeld door Orthopeed Jeroen van Mulken. Volgens hem is het nodig dat in deze tijd informatie niet alleen op papier wordt aangeboden, maar ook digitaal zodat patiënten te allen tijde kunnen beschikken over voor hun relevante informatie.

“De behandelwijzer app leidt de patiënt door de diverse stadia van een heup- of knieprothese. Naast algemene informatie geeft hij ook tips en adviezen, kun je video’s bekijken en stuurt hij – wanneer de patiënt dit toestaat – push berichten, zoals herinneringen. Dankzij de app weet de patiënt van te voren waar hij aan begint en wat hem precies te wachten staat”, zegt Van Mulken.

De app is geen vervanging voor de persoonlijke begeleiding op de poli, maar een hulpmiddel waar de patiënt op kan terugvallen, meldt het Laurentius. De Laurentius Behandelwijzer App is beschikbaar in de App Store (iPhone) of Google Play Store (Android). 

Meer zelfregie patiënten

Het Laurentius Ziekenhuis lanceerde enkele maanden geleden nog een soortgelijke app voor colonoscopie en darmkanker. Het doel hiervan is om patiënten zo optimaal mogelijk voor te bereiden op een dikke darm onderzoek (colonoscopie) of op een behandeling voor darmkanker wanneer de uitslag van het onderzoek niet goed is. Gebruikers kunnen zelf in de app de behandeling selecteren en de datum van behandeling aangeven. 

Begin deze maand zette het Laurentius het patiëntenportaal (Mijn.LZR) online. Dit betekent dat patiënten altijd en overal op een veilige manier toegang krijgen tot hun eigen medisch dossier. Met behulp van het online patiëntenportaal wil het Laurentius Ziekenhuis de zelfregie van de patiënt stimuleren.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen