Lim van Haalen won dit jaar de Treant Wetenschapsprijs met een 'Early warning’ alarmeringssysteem voor in het verpleeguis. (Foto: Treant)

Lim van Haalen wint prijs met alarmeringssysteem voor ouderen

De vijfde Treant Wetenschapsprijs die jaarlijks wordt uitgereikt ging donderdag 19 september naar Lim van Haalen. Ze won de prijs voor het onderzoek ‘Early warning scoresysteem om een vitaal bedreigde patiënt vroegtijdig te herkennen en te behandelen in het verpleeghuis’. In het ziekenhuis wordt al een systeem gebruikt om een vitaal bedreigde patiënt sneller te herkennen.

Van Haalen vond dat dit ook in de ouderenzorg kan worden gebruikt maar dan moest dat alarmeringssysteem wel worden aangepast voor cliënten in de ouderenzorg. Ieder jaar reikt Treant de wetenschapsprijs uit. Met deze prijs geeft Treant een podium aan medewerkers die een goed, bijzonder of interessant wetenschappelijk onderzoek hebben uitgevoerd en dat hebben vastgelegd in een scriptie of in een artikel.

Motiveren te innoveren

Door deze prijs jaarlijks uit te reiken, wil Treant medewerkers prikkelen om innovatief te blijven en zich te ontwikkelen. Dit moet resulteren in nog betere zorg voor de patiënt.

Een deskundige jury, bestaande uit een apotheker, cardioloog, chirurg, epidemioloog, klinisch chemicus, nucleair geneeskundige, oogarts en specialist ouderengeneeskunde, selecteerden uit tien inzendingen vijf genomineerden. Lim van Haalen sleepte de Treant Wetenschapsprijs 2022 in de wacht.

Presentatie alarmeringssysteem

Dat ging niet zomaar. Donderdagavond 19 september hielden in de Treant-locatie Scheper in Emmen een presentatie over het onderzoek dat ze hebben gedaan. Daarna mochten zowel de jury als het publiek stemmen om de jury- en publiekswinnaar te bepalen. Beide prijzen hebben een waarde van € 500, -. Zowel door het publiek als door de jury werd Van Haalen tot winnaar uitgeroepen.

Huis van Verbinding

Voor het toekomstbestendig maken, en bereikbaar houden, van de thuis- en ouderenzorg is verder innoveren en digitaliseren cruciaal. Daarom zijn er meer organisaties die bijvoorbeeld startups oproepen om hun innovatieve oplossingen voor de thuis- en ouderenzorg te presenteren.

Ook Treant Ouderenzorg wil graag zoveel mogelijk de krachten op het gebied van innovatie bundelen. Om dit te onderstrepen werd op 17 mei 2023 het nieuwe Huis van Verbinding geopend. In het Huis van Verbinding kunnen zorgmedewerkers van de 17 woonzorgcentra van Treant op een leuke wijze kennismaken met innovaties en vernieuwingen in de ouderenzorg.

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Philips
Philips ondertekent Green Deal Duurzame Zorg
Meisjes krijgen steeds vaker te maken met mentale problemen. Een nieuwe e-learning voor professionals én cliënten kan helpen bij een meer gendersensitieve behandeling en het vergroten van de autonomie van cliënten.
Nieuwe e-learning kan ggz-wachtlijsten verkorten
Het Ikazia Ziekenhuis stapt over naar vloeibare zuurstof waarmee het de CO₂ -uitstoot met 86 procent verminderd.
Ikazia kiest voor duurzaam en stapt over op vloeibare zuurstof
monsters
Medicatie testen in een orgaanmachine
toestemming
Campagne gegevensuitwisseling: geef toestemming (of niet)
Innovatieplatform samenwerking onderzoek oncologie
Innovatieplatform voor effectievere ontwikkeling kankermedicatie
tumorgraad
Nauwkeurige tumorgraad meting met machine-learning
hart
Zorgverleners onmisbaar bij realiseren zorginnovaties  
thuismonitoring
Vaste plek voor Onco-Connect bij Meander MC
Covid-19 diagnostiek AI
AI-programma kan Covid-19 diagnoses stellen
Volg jij ons al?