Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Martijn de Groot volgt Lucien Engelen op bij REshape

Dr. Martijn de Groot volgt per 1 februari 2019 Lucien Engelen op als hoofd van het Radboudumc REshape Center. Engelen gaf sinds 2010 het REshape Center vorm en inhoud, maar stapt nu over naar Deloitte. Hij maakte zijn vertrek afgelopen september bekend en had gisteravond zijn officiële afscheid. Het REshape Center is binnen het Radboudumc de kraamkamer voor nieuwe, veelbelovende innovaties in en om de zorg.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Martijn de Groot (1975) is wetenschapper, docent en pionier op het snijvlak van medische biologie en technologie. Bij de Hanzehogeschool Groningen gaf hij onder meer leiding aan het mede door hemzelf opgerichte Quantified Self Institute (QSI). Deze netwerkorganisatie heeft als missie het bevorderen van een gezonde leefstijl door het creëren en delen van kennis over zelfmeting door digitale technologie. Vanuit QSI heeft hij meerdere publiek-private samenwerkingen en onderzoeksprojecten rondom digitale innovaties in de zorg gerealiseerd.

Achtergrond Martijn de Groot

Van origine is Martijn de Groot medisch bioloog. Hij promoveerde bij het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) op onderzoek naar micro-encapsulatie van eilandjes van Langerhans als technologie om mensen met type 1 diabetes te kunnen transplanteren zonder immunosuppressiva. Daarna werkte hij in verschillende onderwijs- en onderzoeksgerelateerde rollen bij het UMCG. Sinds 2007 werkt hij bij de Academie voor Gezondheidsstudies van de Hanzehogeschool Groningen.

Als onderzoeksleider en onderwijsontwikkelaar was hij aanvankelijk vooral aanjager van de wetenschappelijke vorming van paramedici en verpleegkundigen. Vanaf 2011 kwam de focus te liggen op Quantified Self. Hij werkte aan onderzoek, onderwijs en innovatie op het gebied van personalised digital health (n=1 onderzoek en zelfmeting). Momenteel is hij actief als innovatiecoach en hogeschooldocent bij onder meer de Master Healthy Ageing Professional, de Bachelor Medische Beeldvormende & Radiotherapeutische Technieken en de Minor & Summerschool Global Health & Quantified Self.

“Wij zijn verheugd een ervaren innovator als Martijn aan ons te kunnen binden“, stelt Leon van Halder, voorzitter van de Raad van Bestuur. “Met zijn achtergrond in onderwijs, onderzoek en zorginnovatie heeft hij affiniteit met alle drie de kerntaken van ons umc. Daarnaast heeft hij een bewezen track record bij het aanjagen van nieuwe innovaties. Dat maakt hem tot de ideale kandidaat om het REShape Center het volgende decennium in te leiden.”

Nieuwe uitdagingen

Lucien Engelen ging in mei al in deeltijd werken bij Deloitte. Hij wil daar als Edge Fellow bij het Deloitte Center of the Edge nieuwe uitdagingen in de gezondheidszorg oppakken. In september liet hij weten zijn fellowship volledig op te pakken. Engelen vertelt meer over zijn nieuwe plannen in zijn afscheidsinterview in het recent verschenen ICT&health 6. Gisteravond nam hij officieel afscheid van het REshape Center. Klik hier voor zijn afscheidsboodschap.

 

Openingsmanifestatie van de e-healthweek 2019
Meer weten over hoe, waarmee en met wie de zorg haar toekomst implementeert? Bezoek dan op 21 januari 2019 de jaarlijkse ICT&health Openingsmanifestatie van de e-healthweek. Entreekaarten zijn gratis, dus wacht niet en meld u snel aan want op is op!

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen