Dankzij de nieuwe virtuele hartkliniek box kunnen patiënten met hartproblemen effectief op afstand worden gemonitord.

Nieuwe virtuele hartkliniek zit in een box

In de tweede week van juni 2023 is ´s werelds eerste virtuele hartkliniek in een box gelanceerd. Het concept kwam tot stand dankzij samenwerking tussen Luscii en AliveCor. Luscii is de Europese marktleider op het gebied van thuismonitoring en zorg op afstand en AliveCor is wereldleider op het gebied van AI-gestuurde cardiologiezorg. De box wordt eerst op grote schaal uitgerold in Europa en Afrika. Het nieuwe concept bevat alles wat nodig is voor een ziekenhuis of huisarts om digitale cardiologiezorg in het EPD te bieden aan patiënten.

De virtuele hartkliniek is per direct beschikbaar voor alle Luscii-klanten in Nederland, Europa en Afrika. Het is de verwachting dat de eerste ziekenhuizen vanaf deze zomer in Nederland, Ierland en Engeland ´Luscii Virtuele Hartkliniek´ voor patiënten zullen inzetten. De ontwikkeling van de nieuwe box was mogelijk dankzij eerdere succesvolle cardiologie projecten met de Thuismeten app van Luscii. Zo werd het aantal ongeplande opnames tijdens een project in Londen met 81% gereduceerd.

Gebruiksvriendelijke app

Luscci timmert met oprichter, professor en serial entrepreneur Daan Dohmen, al jaren met succes aan de weg met innovatieve manieren van thuismonitoring. Het bedrijf gaat voor slimme zorg op afstand voor ziekenhuizen en huisartsen. Dit gebeurt via een eigen digitaal platform dat het mogelijk maakt om direct vanuit het EPD patiënten te begeleiden.

De dienstverlening is nu in samenwerking met AliveCor uitgebreid met de virtuele hartkliniek. Dit concept biedt cardiologen en verpleegkundigen een gebruiksvriendelijke app om hun patiënten op afstand te monitoren. De app vraagt patiënten om thuismetingen van vitale functies te doen. De uitslagen worden vervolgens automatisch geanalyseerd om afwijkingen te detecteren. Dit resulteert volgens betrokkenen in een verbeterde patiëntervaring en meer tijd voor zorg voor klinische teams.

Virtuele hartkliniek stimuleert transformatie

Om de resultaten van deze virtuele hartkliniek te optimaliseren heeft Luscci onder meer de AI-gestuurde ECG-technologie van AliveCor geïntegreerd. Tevens wordt gebruikgemaakt van Omron bloeddrukmeters, Happitech PPG (om met de smartphone camera ritmestroken te maken), een symptoom-checker en zijn er trainingen zelfmanagement beschikbaar in de app.

Chris Shelford, internationaal marketingdirecteur bij AliveCor, is goed te spreken over deze nieuwe virtuele hartkliniek. “We zijn verheugd om samen te werken met Luscii via onze SDK-oplossing, waardoor de mogelijkheden van Kardia voor Luscii’s uitgebreide netwerk van ziekenhuizen en huisartsen in Europa en Afrika beschikbaar komt. Dit concept zal de digitale transformatie van de hartzorg stimuleren, maakt de zorg prettiger voor patiënten en vermindert de druk op de capaciteit in de zorg.”

Vermindering ziekenhuisopnamen

De nieuwe mogelijkheden stellen zorgverleners in staat om hartpatiënten op afstand te monitoren. Op die manier kunnen ziekenhuisbezoek -of opnames worden verminderd of zelfs voorkomen, terwijl patiënten wél direct in contact blijven met hun zorgteam. Een tijdlijn in de app neemt patiënten gedurende het hele zorgpad aan de hand, inclusief metingen en zelfzorgeducatie thuis of onderweg.

ICT&health World Conference

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
Treantprijs Alarmeringssysteem
Lim wint prijs met alarmeringssysteem voor ouderen
robot
Emotie-intelligente robot detecteert stress
innoveren
Philips mikt op meer mensgericht, duurzamer innoveren
dispenser
Medicijndispensers besparen Zuyderland Thuiszorg 24 fte´s  
injecties
Naaldloos injecteren verhoogt opties zelfmanagement
Gegevens delen data
Tweede ronde project ‘proactief gegevens delen in palliatieve fase’ start
Amphia Ziekenhuis digitale strategie.
Arnaud Kruizinga, CIO Amphia: 'Eerst de visie, dan de route'
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Robotecho genomineerd; App voor bipolaire stoornis, en meer
Oog staaroperatie
Operatiekamers vrij door SurgiCube bij staaroperaties
In het St. Antonius Ziekenhuis is ‘s werelds meest innovatieve defibrillator in een patiënt geplaatst.
Primeur met mini-defibrillator als erkende behandeloptie
Volg jij ons al?