De website biedt volgens de initiatiefnemers informatie over alles wat met zwangerschap en geboorte te maken heeft. Het doel is dat vrouwen beter weten wat zij kunnen verwachten aan zorg en voorlichting van zorgverleners in de geboortezorg, evenals welke keuzes zij zelf hebben. De website is ontwikkeld door patiëntenorganisaties, zorgverleners en Patiëntenfederatie Nederland.
Aandacht voor integrale geboortezorg
Er is op de website speciale aandacht voor integrale geboortezorg. Dit houdt in dat zorgverleners niet alleen moeten samenwerken met de zwangere zelf, maar ook met elkaar. Integrale geboortezorg start vanaf het moment dat een vrouw zwanger wil worden tot de baby zes weken is.
Verloskundigen, gynaecologen, kraamverzorgenden en andere zorgverleners hebben hierover afspraken gemaakt. Integrale geboortezorg heeft een aantal kenmerken: er is een verloskundig samenwerkingsverband, er is één zorgplan, één coördinerend zorgverlener en in de toekomst ook één dossier.
In de afgelopen maanden hebben verschillende beroeps-, branche- en patiëntenorganisaties gewerkt aan de totstandkoming van de website, zo laat de Patiëntenfederatie weten. Eén van de bronnen van de website is de Zorgstandaard Integrale Geboortezorg. Deze standaard heeft als doel de geboortezorg in Nederland op een hoger niveau te brengen.
Bundeling betrouwbare informatie geboortezorg
Deze website belooft een bundeling van algemene en betrouwbare informatie over de begeleiding en zorg rond zwangerschap, bevalling, geboorte en kraamtijd, zoals:
- Wat kan iemand verwachten aan zorg en voorlichting van zorgverleners?
- Welke keuzes heeft een zwangere vrouw zelf?
- Welke controles krijgt zij tijdens de zwangerschap?
- Wat zijn veelvoorkomende klachten en adviezen voor een gezonde zwangerschap?
Alle informatie op de website is ontwikkeld door zorgverleners en patiëntenorganisaties. De informatie is ingedeeld in een vijftal hoofdcategorieën: zwanger worden, zwanger zijn, bevallen, na de bevalling en over geboortezorg. Hier is de voor elk segment relevante informatie en adviezen te vinden over de inhoud maar ook de organisatie van zorg. Daarnaast is er een woordenlijst waarin moeilijke woorden worden uitgelegd.
Geef een reactie
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.