Nieuwsoverzicht van 18 september

Vandaag in het overzicht: - Google trekt engineers weg bij Amazon voor wearables - - delen? Gebruik #icthealth

Google trekt engineers weg bij Amazon om aan wearables te werken

Zoals Marlies Schijven in het eerste nummer van ICT&health magazine al zei: "Glass is niet dood". Google werkt door aan Glass en andere wearable technologie onder de naam Aura. Hiervoor hebben ze brainpower weggehaald bij Amazon’s Lab126 – een afdeling die zich bezighoudt met de ontwikkeling van hardware. Bovendien is engineer Adrian Won stilletjes teruggekeerd, na een uitstapje naar Oculus, maker van VR-brillen.

   Business Insider omschrijft het project Aura als "Google Glass and Beyond." Dit was in ieder geval de omschrijving die ze tegenkwamen in LinkedIn profielen van de medewerkers.

"Biomedische resources verdelen op basis van data"

De Universiteit van Chicago stelt voor om de schaarse bronnen die nodig zijn voor biomedisch onderzoek te verdelen op basis van een ‘data-driven’ model. Onderzoekers ontwikkelden hiervoor een computermodel dat de potentiële bijdrage aan de maatschappij vergelijkt met de last op de schaarse bronnen. Als er nu ziektes zijn waaraan buitensporig veel aandacht wordt besteed, dan signaleert het model dit.

"Je kunt het vergelijken met een huishoudboekje,"aldus onderzoeker Andrey Rzhetsky*. "Je kan niet al je geld uitgeven aan eten, want dan heb je geen geld voor de huur. De beschikbare bronnen zijn schaars en de aandacht die je schenkt aan een probleem zou in verhouding moeten zijn met de behoefte aan een oplossing."

* Volledige titel: Andrey Rzhetsky, PhD, professor of genetic medicine and senior fellow at the Institute for Genomics and Systems Biology 

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
thuismonitoring
Vaste plek voor Onco-Connect bij Meander MC
Covid-19 diagnostiek AI
AI-programma kan Covid-19 diagnoses stellen
World Conference
ICT&health World conference komt naar Limburg
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Digitale inclusie; NEN 7510 in Deventer; Bestuurswisselingen, en meer
Heupairbag
Succesvolle heupairbag straks ook thuis beschikbaar
Erasmus MC en Maasstad Ziekenhuis leiden een wereldprimeur met flow-gecontroleerde beademing voor ARDS-patiënten op de IC. Deze innovatie belooft minder longbelasting en potentieel minder schade.
IC-beademingspilot mikt op minder longschade  
Geneesmiddelen
Online dashboard voor doorlooptijden geneesmiddelen
Samenwerking Thuismonitoring
Thuismonitoring geeft impuls aan samenwerking en ontzorgt
ouderenzorg
Whitepaper over AI in ouderenzorg gepubliceerd
psycholoog
2,5 miljoen voor praktijkonderzoek naar hybride ggz-zorg
Volg jij ons al?