Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
16 oktober 2015
Artikel delen

Nieuwsoverzicht van 18 september

Vandaag in het overzicht: – Google trekt engineers weg bij Amazon voor wearables – – delen? Gebruik #icthealth

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Google trekt engineers weg bij Amazon om aan wearables te werken

Zoals Marlies Schijven in het eerste nummer van ICT&health magazine al zei: "Glass is niet dood". Google werkt door aan Glass en andere wearable technologie onder de naam Aura. Hiervoor hebben ze brainpower weggehaald bij Amazon’s Lab126 – een afdeling die zich bezighoudt met de ontwikkeling van hardware. Bovendien is engineer Adrian Won stilletjes teruggekeerd, na een uitstapje naar Oculus, maker van VR-brillen.

   Business Insider omschrijft het project Aura als "Google Glass and Beyond." Dit was in ieder geval de omschrijving die ze tegenkwamen in LinkedIn profielen van de medewerkers.

"Biomedische resources verdelen op basis van data"

De Universiteit van Chicago stelt voor om de schaarse bronnen die nodig zijn voor biomedisch onderzoek te verdelen op basis van een ‘data-driven’ model. Onderzoekers ontwikkelden hiervoor een computermodel dat de potentiële bijdrage aan de maatschappij vergelijkt met de last op de schaarse bronnen. Als er nu ziektes zijn waaraan buitensporig veel aandacht wordt besteed, dan signaleert het model dit.

"Je kunt het vergelijken met een huishoudboekje,"aldus onderzoeker Andrey Rzhetsky*. "Je kan niet al je geld uitgeven aan eten, want dan heb je geen geld voor de huur. De beschikbare bronnen zijn schaars en de aandacht die je schenkt aan een probleem zou in verhouding moeten zijn met de behoefte aan een oplossing."

* Volledige titel: Andrey Rzhetsky, PhD, professor of genetic medicine and senior fellow at the Institute for Genomics and Systems Biology 

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen