Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
7 februari 2022
Artikel delen

Online ontmoetingsplatform Durfjijmetmij vernieuwt website

Durfjijmetmij.nl, een online ontmoetingsplatform voor mensen met psychiatrische en/of psychosociale problematiek, heeft een compleet vernieuwde website gelanceerd. Doel van de website blijft het aanpakken van eenzaamheid van mensen met bovengenoemde problemen. Het aantal mensen dat zich eenzaam voelt, is gegroeid sinds het begin van de coronacrisis in februari/maart 2020.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mensen met psychische en/of psychosociale bagage vinden het vaak moeilijk nieuwe contacten te leggen, stelt ggz-aanbieder Parnassia Groep, initiatiefnemer van de website. Op durfjijmetmij kan dat volgens Parnassia in een veilige omgeving met anderen die soortgelijke achtergrond hebben (gehad). Zo kunnen ze makkelijk op zoek naar vriendschap en liefde en verkleint het de eenzaamheid waar deze mensen vaak mee kampen.

Veilige omgeving

Psychische problematiek maakt het vaak lastig om aansluiting te vinden op andere ontmoetingssites. Durfjijmetmij.nl dient daarom als een veilige omgeving waar leden het eerste contact online leggen zonder dat er nadruk ligt op zijn/haar problematiek. ‘Het platform is 11 jaar geleden opgezet omdat we veel eenzaamheid zien bij mensen die in de psychiatrie verblijven. Inmiddels zijn er vele liefdes- en vriendenmatches ontstaan, zijn er bijna 5.000 actieve leden en sluiten zich steeds meer zorginstellingen aan bij durfjijmetmij.nl.’

Er zijn veel uiteenlopende redenen om lid te worden van het platform. Het ene lid één wil online af en toe een e-mail uitwisselen en de ander zoekt een liefdespartner voor het leven. Zo heeft Martin zijn vrouw leren kennen via durfjijmetmij.nl. “Dit jaar alweer 5 jaar getrouwd en ik ben er nog steeds blij mee. Daarom zal ik het online daten aan andere mensen aanraden, mits de persoon hier voldoende skills voor in huis heeft. Je moet wel op een bepaalde manier klaar voor zijn om het contact met iemand aan te kunnen.”

Ook worden er vriendschappen gesloten via de website. “Online ontmoeten was een goed idee voor mij omdat ik niet veel uitging, niet naar een disco of café. Dus via mijn computer kan en kon ik makkelijk contact leggen. En inmiddels heb ik mijn match gevonden,“ vertelt Moniek, lid vanaf het eerste uur.

Doelen vernieuwde website

Door de lancering van de nieuwe website wil durfjijmetmij.nl het leden aantal te vergroten, zodat meer mensen een match kunnen vinden in liefde en/of vriendschap. Durfjijmetmij.nl viert de lancering in de maand februari met een aantal prijzen voor (nieuwe) leden.

Lees op ICT&health meer berichten en artikelen over de aanpak van eenzaamheid, zoals via serious games.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen