Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Overname Eurocept Homecare en Da Vinci Kliniek door Mediq

Mediq heeft vandaag haar voornemen bekendgemaakt om Eurocept Homecare en Da Vinci Kliniek over te nemen. Daarmee wil Mediq haar dienstverlening in de Benelux verder uitbreiden. Beide overnamekandidaten zijn onderdeel van Eurocept Groep. In afwachting van goedkeuring van de overname door de bevoegde instanties verwacht men dat de overname in de komende maanden kan worden afgerond. De financiële details van de op handen zijnde overname zijn niet bekend gemaakt.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Eurocept Homecare werkt samen met zorgprofessionals voor het leveren van medisch-specialistische thuisbehandelingen. Da Vinci Kliniek is gespecialiseerd in complexe wondgenezing en hyperbare zuurstoftherapie. De kliniek heeft zes vestigingen in Nederland. Bij de twee organisaties werken ongeveer 400 mensen. Mediq is op dit moment in dertien Europese landen actief en zetelt in Utrecht. Met de overname wil Mediq haar zorgportfolio, zoals het dat ook al doet door middel van strategische samenwerkingen, verder uitbreiden.

Inlijven specialistische zorg

Het in Houten gevestigde Eurocept Homecare heeft een breed aanbod van thuisbehandelingen wordt uitgevoerd door specialistisch opgeleide niveau 4/5 en BIG-geregistreerde verpleegkundigen. Die behandelingen worden uitgevoerd in opdracht van specialisten, ziekenhuizen, diëtisten, verpleegkundigen, patiënten, zorgverzekeraars en farmaceutische bedrijven.

Als expertisecentrum voor complexe wondgenezing en een kliniek voor hyperbare zuurstoftherapie maakt Da Vinci Kliniek gebruik van de nieuwste en meest effectieve therapieën. De gespecialiseerde zorgverleners slagen er dankzij een uniek zorgconcept in de duur van een behandeling fors te verkorten en meer patiënten te laten genezen.

Met de voorgenomen overname wil Mediq de toegang tot de specialistische zorg en thuisbehandelingen van Da Vinci Kliniek en Eurocept Homecare breder beschikbaar maken.

Overname in het belang van betere zorg

“Mediq is een internationale leverancier van medische producten en zorgoplossingen die de druk op het zorgstelsel verlagen. Met deze acquisitie versterken we ons portfolio zorgoplossingen en kunnen we beter bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van patiënten en het betaalbaar houden van de zorg”, vertelt Christian Wojczewski, CEO van Mediq Groep.

“Wij zijn ver in het leveren van medisch-specialistische thuisbehandelingen en het behandelen van mensen met complexe wonden of klachten na bestraling. Mediq biedt ons de schaalgrootte en toekomstbestendige infrastructuur om te kunnen blijven ontwikkelen en groeien. Daarnaast biedt deze stap ons extra ruimte om te investeren in technologische vernieuwing en digitalisering. We hebben elkaar veel te bieden”, aldus CEO van Eurocept Groep Mike van Woensel.

“Met de complementaire portfolio’s van Eurocept Homecare en Da Vinci Kliniek kunnen we meer en betere medisch-specialistische behandelingen buiten het ziekenhuis verzorgen. Dit is een uitstekende match met waar we het bij Mediq allemaal voor doen: mensen met een kwetsbare gezondheid helpen het beste uit hun leven te halen en er voor hen zijn als ze ons nodig hebben. Er is een sterke culturele fit tussen onze organisaties en we verheugen ons op de toekomstige samenwerking om onze gezamenlijke waardepropositie verder uit te bouwen”, voegt Arjen Linders, algemeen directeur Mediq Benelux daar aan toe.

Openingsmanifestatie 2021
Wilt u op 17 juni 2021 ook naar de ICT&health Openingsmanifestatie? Entreekaarten zijn gratis maar op is écht op! Dus wacht niet en meld u snel aan.

Relined digitale zorg

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen